avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietar împreuna cu mama si cu fratele meu al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietar împreuna cu mama si cu fratele meu al unei case ...

Sunt co-proprietar impreuna cu mama si cu frati-miu intr-o casa pentru care am facut succesiune dupa decesul tatalui meu.
Din pacate nu ne intelegem foarte bine, frati-miu are prostul obicei de a intra pe unde vrea el, fara sa respecte drepturile celorlalti, spunand ca nu e doar casa mea si are aceleasi drepturi ca si mine in orice incapere.
Inutil sa mai spun ca ideea de spatiu personal devine astfel desueta.
Ce recurs legal am ca sa-l pun totusi la respect ? De dragul mamei mele, evit sa chem politia ca sa-i dea amenda si nici pe ea nu vreau s-o pun la mijloc intre noi. Singura solutie ar fi sa nu ne mai vedem acolo in acelasi timp, dar nu mai vreau sa fac compromisuri cu ce e al meu.
Sunt curios ce pot face cat traieste mama si ce pot face dupa ce mama nu mai este, as putea sa-mi vand partea mea unei alte familii si sa-l las pe frati-miu sa-si sparga capul cu ei ?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:41, 13 Ianuarie 2025
Buna ziua

Intr-adevar, acum sunteti impreuna cu mama si fratele coproprietari in cote-parti indivize (adica fiecare adre dreptul la o cota-parte din absolut tot). Deci din pacate fratele are dreptate...

Politia nu are ce sa faca, daca el doar intra intr-o camera dintr-o casa al carei proprietar este.

Calea legala este iesirea din indiviziune. Cum nu pare ca va veti intelege, veti ajunge la judecata.

Da, puteti vinde oricand cota dvs parte, oricui vrea sa o cumpere. Totusi ma gandesc ca nu se vor gasi prea multi cumparatori in situatia asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, partaj succesoral mary6 mary6 Buna ziua. Tatal decedat de 11 ani de zile,fara a fi facuta/dezbatuta succesiunea dupa acesta,mama decedata de aprox. 1 an de zile,doi fii mostenitori.Nu ... (vezi toată discuția)
Furt din propria casa Business_man Business_man Buna Situatia este in felul urmator: Tatal meu a murit acum 11 ani, mama a vandut si a cheltuit 80 % din tot ce a ramas dupa el ! Mai am un frate major dar ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)