avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Activitate Conttableta77

Activitate Conttableta77

Cornel Vasile a scris:

Nu va afecteaza pensia , Legea 223/2015 va dreptul la cumul.

Va multumesc frumos pentru amabilitatea d-voastra ,acum astept sa scoata locuri sa ma pot inscrie ca rezervist.
Ok am inteles fiind pensiont ca apt limitat si daca ma inscriu ca rezevist vountar si voi fi declarat admis in urma examenelor medicale si a celorlate probe ,imi va fi afecata pensia?

Cornel Vasile a scris:

În sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situații pentru care asigurarea este obligatorie, în condițiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii militari care beneficiază de pensie de serviciu;
....
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii beneficiari ai unei pensii de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;
..

Pensia de serviciu poate fi:
a) pentru limită de vârstă;
b) anticipată;
c) anticipată parțială.

Deci sa intelega ca nu se poate intampla nimic si ca ma pot inscrie si eu ,cand se vor mai face inscrieri.
Va intreb pentru ca am auzit ca unii militari pensionari ca apti limitat au reusit sa se inscrie ca rezervisti militari fiind admisi ,li se poate anula ,suspenda sau pastra pensia?
Buna seara ,am fost militar in armata cu o vechime de 22 de ani și am ieșit la pensie apt limitat cu pensie anticipată parțial si as vrea sa va intreb daca ma inscriu ca rezervist voluntar îmi va fi afectată pensia ?suspendată pensia ?