avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Activitate nicu_eden

Activitate nicu_eden

Bună ziua.
Vă deranjez cu o întrebare.
Asociația de proprietari bloc.. are 4 etaje și.este compusă din 2 scări, sc.A care are un număr de 15 apartamente, din care 4 apartamente cu 4 camere și 11 apartamente cu 3 camere și sc.B cu 18 apartamente și 2 garsoniere, din care 4 apartamente cu 4 camere, 14 apartamente cu 3 camere.
În total 35 de locuințe din care 33 de apartamente și 2 garsoniere.
Administratorul Asociația de proprietari este o doamnă care este pensionară din anul 2021 ( a ieșit la pensie de la asociația de proprietari) și este angajată de comitetul executiv al asociației din anul 2000, cu program de 8 ore zilnic, cu toate că, întocmesc 2 liste cu cheltuieli de întreținere pe luna ( o listă pentru fiecare scară), nimai pentru consumul de apa rece, de curent pe casa scării și pentru firma de curățenie căreia îi plătește 600 lei lunar.
Are 2 zile pe săptămână ( foarte multe ore pentru încasarea banilor) cate 2 ore de la ora 16.00.-18.00. când încasează banii de la proprietari și in rest întocmește fise de pontaj cu cate 8 ore pe zi pe care i le semnează președintele asociației.
În rest, nu face nimic!
Sunt ani când nu s-a făcut nicio reparație sau lucrări de întreținere a clădirii.
Mentionez că este plătită de membrii asociației cu salariul minim pe economie în cuantum de 4.056 lei lunar, îi achitam CAS, CASS, impozitul pe salariu, etc.
Salariul minim pe economie i-a fost aprobat de comitetul executiv, format din președintele asociației și 3 membri

Am formulat sesizări la Primăria mun.Constanța privitoare la faptul că această doamnă administrator nu muncește nici măcar 2 ore zilnic pe zi și cu toate acestea, Primăria nu a luat nicio măsură, mi-a comunicat că o pot da în judecată.

Administratorul se comportă ca un proprietar al blocului, considerând locatarii acestuia ca un fel de "chiriași "care trebuie să execute tot ce solicită acesta, salariul mare, fără să facă mai nimic, să oprească bani pe listele de plată pentru diverse lucrări, care consideră ea ca fiind necesare ( de exemplu acum ne pune sa plătim câte 50 lei lunar, timp de 16 luni, pentru repararea trotuarelor din jurul blocului, deoarece sunt deteriorare, așa consideră doamna administrator, când de fapt trotuarele sunt într-o stare bună).
Nu ne-a prezentat niciun deviz privind lucrarea respectivă, nici 3 oferte pentru executarea lucrării, din oficiu, așa a hotărât administratorul, iar, comitetul executiv, bănuim, că a aprobat și nu a afișat la avizierul asociației niciun document privind această lucrare.

Întrebare mea este: este legal să cumuleze pensia pentru limită de vârstă cu salariul minim pe economie primit de la Asociația de proprietari pe baza contractului individual de muncă de 8 ore pe zi?
Ce instituție poate constata că această doamnă administrator nu muncește nici măcar 2 ore zilnic pentru Asociația de proprietari și primește salariul pentru 8 ore lucrate pe zi?
Către ce instituție a Statului Român să ma adresez ca să ia sfârșit această hoție pe față a doamnei administrator și a comitetului executiv al Asociației de proprietari?
M-am adresat Inspectoratului Teritorial de Muncă din municipiul C. și nu au luat nicio măsură pentru a rezolva această problemă.
Care este baza legală și cum trebuie să procedăm, noi proprietarii asociației pentru a o înlătura din acest post de administrator?
Mentionez că la adunările generala ale asociației această doamnă administrator prezintă raportul de activitate al Asociației de proprietari, întocmește convocatorul adunărilor generale, îi influențează pe anumiți proprietari, care o susțin să voteze numai ce aceasta propune, iar membrii comitetului executiv sunt niște marionete care semnează tot ce le pune în față această doamnă administrator.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
@CHKa

Stimată doamnă,

Vă mulțumesc pentru bunăvoința dovedită în a-mi da explicații logice și motivate.
Sunteți singura persoană care mi-ati dat un răspuns cu empatie și in care ați afirmat că am și eu dreptate parțial în tot ceea ce am susținut până acum pe acest forum.
Nu mi-ați dat un răspuns, cu conotații de luare peste picior, cu expresii neortodoxe, gen " pe dvs. vă scărpină acest testament" vezi raluk0207) dovedit echilibru și competență.

Eu sunt nou pe acest forum și am constatat că sunt câteva persoane pe acest forum, care au calitatea de moderatori și se comportă ca niște DUMNEZEI, și cred că dețin adevărul absolut, iar, eu m-am simțit ca un pigmeu, având alte păreri vis a vis de ceea ce au spus cei care mi-au dat răspunsuri și care și-au arătat superioritatea lor profesionala, luându-mă peste picior, pentru că am îndrăznit să-i contrazic.
Uite, că pe dumneavoastră nu vă contrazic că sunt de acord cu răspunsul pe care m-i l-ați dat.

Eu am afirmat că dacă instanța desființează adeverința medicală care a stat la baza încheierii testamentului autentic nr.237/02.04.2019 la BIN......din Mangalia, înseamnă că soția supraviețuitoare a apelat la furt ( prin fals intelectual al medicului psihiatru) și instanța de apel de la Tribunalul Constanta, de acea a suspendat judecarea cauzei în dosarul civil nr...../254/2019, la data de 01 februarie 2023, in temeiul art.413 alin.2 Cod procedură civilă, (suspendarea judecării cauzei pentru că soluția definitivă în dosarul penal nr..../P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța are o ÎNRAURIRE COVÂRȘITOARE asupra judecării cauzei din dosarul civil nr...../254/2019-succesiune aflat pe rolul Tribunalului Constanța faza de apel, eu fiind apelantul reclamant care am făcut cerere de apel.

In cererea de chemare în judecată la instanța de fond, Judecătoria Mangalia, am invocat excepția neacceptarii moștenirii defunctei mame de către fratele meu..... , în termen de 6 luni, ( 22.09.2001-22.03.2002, mama a decedat la 22.09.2001) deoarece a fost plecat după înmormântarea mamei la domiciliul soției supraviețuitoare ( atunci era concubina lui, fiind divorțată, abia în octombrie 2007 se vor căsători la varsta de 60 de ani, fratele fiind la a doua soție, la fel și ea), aceasta având domiciliul la casa părintească din localitatea Draganesti-Olt, Jud.Olt ( casă pe care a vândut-o in 2002 împărțind banii cu sora sa, iar, în 1998 și-a vândut apartamentul proprietate personală din Mangalia, ipotecat in 1996, la filiala BRD din Mangalia, pentru un credit pe care l-a contractat și pe care nu l-a mai plătit și pentru a nu fi executată silit a fost nevoita soția supraviețuitoare a fratelui decedat ( în perioada 1996-2007 era concubina) să vândă apartamentul și să plătească la bancă creditul, practic, a rămas fără un adăpost deasupra capului) și a fost nevoita să locuiască in casa ei părintească).

Deci, în octombrie 2001, după înmormântarea mamei noastre, fratele meu a plecat la concubina sa, actuala soție supraviețuitoare in localitatea Draganesti-Olt și s-au întors împreună in Mangalia, in luna aprilie 2002, locuind în imobilul succesoral al defunctei mame, eu locuind in Constanța.

In perioada de 6 luni de acceptare a succesiunii după mama noastră decedată, fratele meu nu a acceptat expres la notar moștenirea și nici nu a făcut un act de acceptare tacită a moştenirii după defuncta mamă, adică, nu a plătit taxe și impozite aferente imobilului succesoral, nu a locuit în imobilul succesoral, nu a efectuat îmbunătățiri și reparații, nu a făcut niciun act de acceptare tacită, fapt, dovedit cu probe la dosar, nu deducții logice, declarațiile celor 2 martori propuși de subsemnatul ( fiind reclamant în dosarul civil succesiune, iar soția supraviețuitoare fiind pârât) , precum și declarația unei martorei propusă de pârâtă, toți 3 martori declarând că în perioada celor 6 luni, fratele meu NU A LOCUIT ÎN imobilul succesoral al defunctei mame din mun.Mangalia.

Instanța de fond a spus că această excepție este o apărare de fond și o vom analiza la dezbaterea pe fond a cauzei și până la urmă nu a mai dezbătut această neacceptare a moștenirii defunctei mame de către fratele meu și in Hotărârea nr.153/03.02.2022 a Judecătoriei Mangalia instanța de fond, fără să motiveze, a constatat că fratele meu a acceptat tacit moștenirea după defuncta mamă, deoarece, a locuit în imobilul succesoral înainte și după decesul mamei noastre, fără să mentioneze motivele pentru care mi-a respins apărările și susținerile reclamantului, ( adică ale mele).

Am invocat la instanța de fond aceeași excepție( nu eu am invocat, avocatul ales de către mine) privind neacceptarea expres sau tacit a moștenirii defunctului soț ( fratele meu) de către soția supraviețuitoare, care nu a acceptat expres la un notar public moștenirea lăsată de defunctul soț și nu a făcut nici un act de acceptare tacită a moştenirii, nu a plătit impozitul și taxele pentru imobilul succesoral in perioada de acceptare a moștenirii defunctului soț ( perioada de 1 an, 21 aprilie 2019-21 aprilie 2020, fratele meu a decedat pe data de 21 aprilie 2019, la vârsta de 70 de ani).

Dacă instanța de fond dezbatea excepțiile invocate de subsemnatul de neacceptarea moștenirii defunctei mame de către fratele meu și neacceptarea moștenirii defunctului soț de către soția supraviețuitoare, instanța trebuia să constate că fratele meu nu a acceptat expres sau tacit moștenirea după mama noastră și trebuia declarat străin de moștenirea după mama noastră, deci, nu este mostenitor legal după mama decedată și atunci testament autentic al fratelui meu, având la bază o adeverința medicala falsă, eliberată de un medic primar psihiatru, care a încălcat jurământul lui Hipocrate, rămânea fără obiect și nu avea nicio valoare.

Problema neacceptarii moștenirii defunctei mame de către fratele meu și a moștenirii defunctului soț de către soția supraviețuitoare am .trecut-o ca primul motiv de apel.

V-am explicat aceste lucruri din respect pentru dumneavoastră și pentru modul deosebit de binevoitor cum m-ați trat ca un OM și nu cum m-au ironizat unele persoane de pe acest forum, luându-mă la " mișto" , cum se spune în argou, că nu le dau eu lecții de drept dumnealor, eu neavând această intenție, ci, să fiu ajutat ca să îmi dobândesc casa părintească, fiind îndreptățit să primesc moștenirea lăsată de părinții mei și să nu ajungă pe mâna unei venetici, care a bătut-o și chiniit-o și înfometat-o pe mama, fiind in casa ei și nu era în casa fratelui meu și a soției supraviețuitoare.

Dacă îmi dați o adresă de e-mail va pot trimite pe adresa dumneavoastră anumite înscrisuri care îmi dau dreptate în ceea ce am scris pe acest forum până acum și mulțumesc administratorilor forumului și tuturor moderatorilor și utilizatorilor care au binevoit să-mi dea răspunsuri.
@raluk0207

Nu v-am trimis testamentul și nu ați văzut că discernământul testatorului a rezultat din adeverința medicală nr.3717 FALSĂ,care atestă deplinătatea facultăților mintale ale testatorului, această adeverință medicală a stat la baza întocmirii testamentului de către notar, FĂRĂ ACEASTĂ ADEVERINȚĂ MEDICALĂ NOTARUL PUBLIC NU ÎNCHEIA TESTAMENTUL!
Chiar nu vreți să acceptați acest lucru?
Ok, îmi pierd timp de pomană cu cineva care este deținătorul absolut al adevărului.
Dacă l-ar fi dus cu mașina sau cu targa la Spitalul Municipial Mangalia sau la Constanța nu l-ar fi consultat niciun medic psihiatru când l-ar fi văzut pe fratele meu în ce stare gravă era, un schelet ambulant și bineînțeles că ar fi refuzat să-l consulte, dar, practic, nu avea ce să consulte.

Tocmai, știind că este cu un picior în groapă, am blufat, spunându-va că trebuia dus cu mașina sau cu targa la spital la Mangalia sau la cabinetul medical individual al doamnei doctor suspecta......din Constanta.

Dacă vreți să știți câtă șpagă grasă a primit doamna doctor psihiatru vă dau numele ei, în particular, că are telefonul public pentru toți muritorii de rând, pacienții care apelează la serviciile sale medicale și o sunați și o întrebati cât a solicitat pentru adeverința medicală, că toate serviciile ilegale se plătesc cu bani grei, la fel pentru doamna notar public din Mangalia și le sunați să vă spună personal cât au luat șpagă, așa, ca între doamne adevărate ce sunteți!

Unii doctori și de notari , sunt mii de exemple în fiecare an, în culegerile deciziilor instantelor de judecată care și-au riscat libertatea și profesia pentru o " șpagă grasă" de 400-500 lei sau pentru o găină găsită de DNA în frigiderul din cabinetul medical al doctorului Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, de la Spitalul Municipial Huși, vezi și cazul dr.Sorina Matei de la Baia Mare, fostul ministru al Sănătății, care a făcut pușcărie.

Mai aveți nelămuriri?
Și reclamațiile mele nu sunt întemeiate?
De ce săvârșesc infracţiuni grave cum este cea de fals intelectual, păgubitu-i pe cei îndreptățiți să-și primească moștenirile de la părinți?
Cum este posibil ca instanța pe baza unei adeverințe medicale false să atribuie imobilul succesoral al defunctei mele mame unei venetice care nici măcar nu are vocație succesorală la moștenirea lăsată de mama mea și mie fiul acesteia să-mi dea sultă?

Păi așa trebuia să procedez și doamna doctor psihiatru,nu vii la cabinetul medical din Spitalul Municipial Mangalia transport cu căruciorul sau cu mașina, nu te consult.
La fel, doamna notar, nu vii la biroul notarial, nu îți întocmesc testament autentic!
Dar, în situaţii deosebite ( când este vor ba de șpăgi grase) se fac excepții, nu aduce anul, ce aduce banul.

Și acuma dați vina pe mine, că nu mai vin notarii și doctorii psihiatrici acasă la clienți să-i consulte și să le întocmească testamente, acte de donații, etc. că m-am găsit eu să prezint public o infracţiune de fals intelectual grosolan săvârşită de un medic primar psihiatru, care si-a dat DOCTORATUL ÎN ȘTIINȚE MEDICALE.
Haideți să fim serioși!

Doamna avocat cred că vorbim două limbi diferite.
Ce spun eu și ce înțelegi dumneavoastră?
Faceți afirmația că:"Adeverința nu este anexă la testament" și că:"Testamentul nu este act întocmit în baza adeverinței."
Observ că din atâtea mii de cuvinte pe care le-am scris pe acest forum nu ați înțeles mai nimic sau ați răstălmăcit cum ați vrut dumneavoastră cele afirmate de mine.
Tocmai că testamentul este întocmit pe BAZA ADEVERINȚEI BUNĂ eliberată ÎN FALS, de către medicul psihiatru fără să-l fi consultat psihiatric pe fratele meu ( nu am afirmat niciodată că " medicul psihiatru a emis adeverința că l-a văzut și totuși i-a eliberat-o" și nici că: " Ba, că a fost masiunațiunea cumnatei, ACUM CĂ DE FAPT CUMNATA NU A ȘTIUT"), sunt afirmațiile dvs. , nu ale subsemnatului)
Concret, în preambulul testamentului in cauză se face afirmația că testatorul este in deplinătatea facultăților mintale " AȘA CUM REZULTĂ DIN ADEVERINȚA MEDICALĂ NR.3717 ELIBERATĂ DE DR......., MEDIC PRIMAR PSIHIATRIE, PARAFA D1105...., la data de 01.04.2019.
Dar,pentru a lămuri o dată pentru totdeauna acest fapt reproduc testamentul in cauză:

TESTAMENT

Subsemnatul.....,căsătorit, fără ascendenţi privilegiați și fără descendenți, domiciliat în Mun. M....., Str......nr., județul Constanța, CNP......., fiind în deplinătatea facultăților mintale așa cum rezultă din Adeverința Medicală nr.3717 eliberată de Dr......, Medic Primar Psihiatrie, D11O5...., la data de 01.04.2019 dispun prin prezentul testament următoarele:.............
Las soției mele, .........., domiciliată în Mun.Mangalia, Str......, județul Constanța, posesoare a C.I. seria KT, nr.985...., toate bunurile mele mobile și imobile prezente și viitoare, ce se vor găsi în patrimoniul meu, la data decesului meu, instituind-o legatar universal, conform dispozițiilor art 1055 Cod civil.
...........
.........
A doua problemă este că nu am putut să cumpăr imobilul succesoral al defunctei mame pe numele meu este că imobilul succesoral era o casă naționalizată, chiriaș fiind mama mea și a fost cumpărată in condițiile Legii nr.112/1995, pe numele chiriașului, eu neavând dreptul să cumpăr casa pe numele meu.

La afirmația că: " Ba că a fost mașinatiunea cumnatei, acum că de fapt cumnata nu a știut nimic. Păi și cum? Notarii și psihiatrii n-au altă treabă decât să emită uite așa, că vor ei, pentru un testament de 200 lei?"
vă comunic că niciodată nu a afirmat că această soție supraviețuitoare " NU A ȘTIUT", ba, din contră, ea a fost cea care a alergat ca disperata peste tot, ca să se întocmească acest testament, fără acest testament instanța nu îi atribuie imobilul succesoral al defunctei mame, ea un situația când instanța ar fi constatat că a acceptat tacit moștenirea lăsată de soțul defunct ( nu a acceptat-o expres și nu a făcut nici un act de acceptare tacită), îi revenea ca moștenitor legal o cotă parte de 25% din moștenirea lăsată de fratele meu și subsemnatului in calitate de moștenitor legal colateral privilegiat , o cotă parte de 25% din imobilul succesoral și cu cota parte de 50% ca descendent direct al defunctei mame, îmi revenea o cotă parte totală de 75% și nu avea cum instanța de fond să-i atribuie imobilul succesoral neparatajabi in natură în totalitate soției supraviețuitoare a fratelui decedat.
Notarii și psihiatrii nu au avut miză suma de 200 lei cât costă un testament autentic ci șpăgile uriașe care se dau în situații de genul speței mele.
Aveți știință cât ajunge o șpăgă pentru medicul psihiatru și notarul public care riscă libertatea și cariera pentru eliberarea unei adeverințe medicale false și pentru încheierea unui testament autentic?
Puteți să vă interesați.
Iar, la dosar nu sunt numai declaratiile soției supraviețuitoare privind comiterea infractiunii de fals intelectual sunt adeverințe eliberate de Spitalul Municipial Mangalia care atestă că începând cu data de 28 februarie 2019, medicul psihiatru.... nu mai desfășura activități medicale în cadrul spitalului, declarațiile pacienților consultați înaintea și după pacientul fratele meu, care au declarat in fața organului de cercetare penală că nu l-au văzut pe acesta la cabinetul medical individual dr....din Constanța pe data de 01.04.2019 la ora 19.38, așa cum reiese din documentele medicale depuse de doamna doctor psihiatru la dosarul penal, copia alte adeverinței medicale depusă de medicul psihiatru la dosarul penal are alt număr de înregistrare respectiv 866 si există diferențe mari între adeverința medicală nr.3717 aflata la dosarul notarial și adeverința medicală nr.866 depusa de medicul psihiatru la cererea organului de cercetare penală,
precum și alte înscrisuri și documente, care sunt probe legale și concludente și pertinente în dosarul penal.

Sunteți avocat și nu vă fac cinste afirmații de genul acesta:"Apoi ați luat-o cu adeverința și VĂ SCĂRPINAȚI de adeverința aceea."
Cum adică " mă scarpin"?
Puțină decență nu ar strica din partea dumneavoastră.
Îmi cer scuze dacă v-am deranjat sau supărat cu ceva.




raluk0207 a scris:

Dvs aveți o problema personala cu acel testament.
Dar trebuie sa vedeți și din exterior și sa realizați ca sunt 2 lucruri diferite.
Procesul penal având ca obiect falsul intelectual este una. Anularea testamentului pe motiv că testatorul nu avea discernământ este alta.
Constatarea ca adeverința era falsă, nu are legătură cu testamentul, din moment ce legea nu prevede obligativitatea prezentării ei la autentificarea unui testament și nici nu condiționează validitatea testamentului de acea adeverința.
Adeverința nu este anexă la testament. Testamentul nu este un act întocmit în baza adeverinței.
Asta nu înțelegeți.
Toate manevrele alea ca s-a aranjat și cu notarul și cu medicul și s-a făcut și s-a dres, sunt presupunerile dvs.
Dar mai trebuiesc și dovedite.
Da, o fi declarația cumnatei, dar ...cam atât e, din cate înțeleg. Și oricine poate sa spună orice.
Dacă eu ma duc la politie și scriu declarație ca Gigel mi-a dat o palmă, credeți ca se întâmplă ceva numai pentru ca am zis eu?
Din nou, nu aveți nici dovada ca notarul a cerut-o. Cum demonstrați? Notarul poate sa spună ca nu a cerut el asa ceva, ca testatorul era lucid și ca a adus-o cumnata din proprie inițiativa.
A, ca a zis cumnata? Și ce?
Apoi, dacă dvs ați plătit casa, ce cauta pe numele mamei? Știați ca mai aveți un frate, stiati ca nu are copii și stiati ca dacă se întâmplă ceva cu părinții, vine și el la moștenire.
Acum sunteți la un leu în cușcă, ca caută orice breșe de care sa se lege.
Acum câteva luni, ați făcut teoria testamentului, ca de ce un testamentul cuprinde și bunurile moștenire de testator de la mama.
Apoi ați luat-o cu adeverința și va scărpinati de adeverința aceea.
Va încurcati în propriile afirmații. Ba ca medicul psihiatru a emis adeverința fără sa îl fi văzut pe testator, ba ca l-a văzut și totuși i-a eliberat-o, deși nu avea discernământ, ba ca a fost mașinațiunea cumnatei, acum ca de fapt cumnata nu a știut. Pai și cum? Notarii și psihiatrii n-au alta treaba decât sa emită acte asa, ca vor ei, pentru un testament de 200 lei?

Dovada că notarul a fost la domiciliul testatorului sunt declarațiile de martor ale soției supraviețuitoare in cele 2 dosare penale și încheierea de autentificare a testamentului in care notarul public consemnează ca testatorul era GRAV BOLNAV, netransportabil și din această cauză, testamentul și cererea de autentificare a testamentului s-au încheiat la domiciliul testatorului pe data de 2 aprilie 2019.

raluk0207 a scris:

Ce dovadă aveți ca a fost notarul la domiciliu?
Este foarte posibil ca notarul sa fi cerut acea adeverință, tocmai pentru a nu se deplasa degeaba, pentru o persoană care nu are discernământ.
Că vine la domiciliu și găsește un bolnav cu care nu se poate comunica.

Citez din doamna raluk0207 " Ori cu adeverința ori fără adeverință testatorul avea discernământ."
Avea discernământ că așa ați constatat dumneavoastră în luna martie 2025?

Care sunt argumentele dumneavoastră în susținerea că testatorul avea discernământ?
Sau așa ați hotărât dumneavoastră că fratele meu a avut discernământ pe data de 2 aprilie 2019, când a încheiat testamentul?

De ce s-au complicat testatorul și soția supraviețuitoare și de si-a riscat libertatea și practicarea profesie de medicul psihiatru, doamna doctor care i-a eliberat adeverința medicală falsă care atestă capacitatea psihică de exerciţiu conservata pentru a semna acte notariale?

De ce a riscat atât de mult doamna notar, care i-a pretins soției supraviețuitoare o adeverință medicală, că altfel nu încheie testamentul autentificat sub nr. ...din ....la BIN.. ...?
Dacă Codul civil și Codul de procedură civilă nu prevăd obligativitatea adeverinței medicale, ci a certificatului medico-legal, atunci de ce să săvârșești infracţiuni de fals intelectual, care este o infracţiune gravă, practic de furt calificat și să nu mergi pe cale legală și cinstită și să obții, dacă ești îndreptățită, ca soție supraviețuitoare, atribuirea imobilului succesoral al defunctei mame a soțului decedat, când tu ca soție supraviețuitoare NU AI VOCAȚIE SUCCESORALĂ DUPĂ MAMA SOȚULUI DECEDAT?
Doamna avocat, la toate apărările și susținerile subsemnatului, fratele testatorului decedat ați făcut tot ce este omenește și juridic să nu-mi dați dreptate mie, ci testatorului și soției supraviețuitoare care a umblat ca disperata să se încheie acest testament bazat pe o adeverință medicală FALSĂ, pentru care s-a deschis dosar penal, s-a dispus de instanța penală atribuirea calității de suspect medicului primar psihiatru, care a eliberat adeverința medicală care atestă că testatorul avea capacitatea psihică de exerciţiu conservata pentru a semna acte notariale și continuarea cercetării penale prin efectuarea unei expertize grafoscopice de către I.N.E.C BUCUREȘTI.
Și mai susțineți că și în situaţia când instanța desființează adeverința medicala ca fiind falsă, se poate ca testatorul să fi fost lucid și să fi avut discernământ.

Doamna avocat raluk0207, dacă testatorul era ferm convins că are discernământ pe data de 02 aprilie 2019, a picat într-o marți, la fel și soția supraviețuitoare, care este autorul moral al săvârşirii infracţiunii de fals intelectual prev.si ped.de art.321 alin.1 C.pen, riscând enorm cu demersurile făcute la notarul public și determinandu-l pe medicul psihiatru să săvârșească o infracţiune gravă, cum este cea de fals intelectual, ca să-i elibereze această adeverință medicală, care nu era necesară, și s-o folosească la notarul public, deci, această adeverință medicală a produs efecte juridice foarte importante, care au determinat instanța de fond să-i atribuie cota parte de 1/2 din imobilul succesoral al defunctei mame care îi revenea soțului decedat, fratele meu, cu toată că imobilul succesoral al defunctei mame ESTE BUN PROPRIU, MOȘTENIRE DE LA PĂRINȚI ȘI NU BUN COMUN DOBÂNDIT ÎN TIMPUL CĂSĂTORIEI, leșinand soția supraviețuitoare în fața instanței, ca să-i atribuie acesteia imobilul succesoral,
neavând altă locuință, că a avut apartament proprietate personală, pe care i l-a vândut banca, că era ipotecat pentru un credit luat de soția supraviețuitoare, a impresionat instanța și i-a atribuit ÎN NATURĂ tot imobilul succesoral neparatajabil, obligând-o pe soția supraviețuitoare a fratelui decedat să-i plătească sultă reprezentând cota parte de 1/2 din imobil in cuantum de 3580 de euro fiului în viaţă al defunctei mame, fratele decedat și soția supraviețuitoare LA DATA DECESULUI ACESTUIA NU AVEAU ÎN PROPRIETATE NICIUN BUN IMOBIL, NICI MĂCAR O MOTORETĂ.
Așa cum am precizat dacă atât testatorul cât și soția acestuia erau siguri că testatorul are discernământ se pune întrebarea de ce să riște așa de mult cu această adeverință medicală, punându-i în mare pericol atât pe medicul psihiatru cât și pe notarul public ( care este o doamnă din Mangalia)?

Soția supraviețuitoare habar nu avea de această doamnă medic psihiatru din Constanța care a eliberat adeverința medicală falsă, NU A VĂZUT-O ÎN VIAȚA EI, doamna notar public din Mangalia fiind cea care o cunoștea pe doamna doctor psihiatru, la care a apelat de sute de ori pentru testamente, acte de donații, acte de vânzare cumpărare, care a eliberat sute de adeverințe medicale, cum a fost eliberată și adeverința medicală a fratelui meu.
Doamna notar a sunat-o, i-a spuse despre ce este vorba, doamna doctor psihiatru l-a " strecurat" pe data de 01 aprilie 2019 pe lista de consultații la poziția 866, la consultat fictiv la ora 19.38 la cabinetul medical individual din Constanta ( sa rețineți că fratele meu locuia in Mangalia și era netransportabil, muribund, cu cancer cu metastaze generalizate) și a doua zi pe 02 aprilie 2019 dimineață doamna notar a trimis pe secretara ei la cabinetul medical individual din Constanta, care a luat adeverința medicală și cu această adeverință doamna notar și secretara ei au mers.la domiciliul fratelui meu din Mangalia și au încheiat testamentul autentic și gata SOȚIA SUPRAVIEȚUITOARE A DOBÂNDIT IMOBILUL SUCCESORAL AL DEFUNCTEI MAME, ACEASTĂ FEMEIE NEAVÂND VOCAȚIE SUCCESORALĂ LA MOSTENIREA MAMEI MELE ȘI NICI MĂCAR NU A CONTRIBUIT EA SI FRATELE MEU CU 1 LEU LA CUMPĂRARE ACESTUI IMOBIL, PE CSRE SUBSEMNATUL L-AM CUMPĂRAT, AVÂND ACTE ORIGINALE CARE CONFIRMĂ ACEST LUCRU, mama decedând in 22 septembrie 2001, rămânând în urma ei, 6 ani de achitare a ratelor lunare aferente credit ului luat de la GOLD RA MANGALIA ( fostul ICRAL).
Art.59 din Legea nr.36/1996 a notarilor publici a obligat-o pe doamna notar să-i spună soției supraviețuitoare că fără adeverința medicală nu-i face testamentul, știind starea gravă de sănătate a fratelui meu.
Ați spus că de unde știu acest lucru, v-am mai spus, din cele două declarații de martor ale soției supraviețuitoare în cele două dosare penale, unul deschis pe numele acesteia pentru mărturie mincinoasă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia în anul 2021 și al doilea deschis pe numele doamnei doctor psihiatru deschis în martie 2021 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.