avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Activitate nicu_eden

Activitate nicu_eden

La tot ce am scris până acum pe acest forum, aș dori să aud și punctul de vedere al doamnei avocat Nicoleta Romașcanu din București, căreia îi mulțumesc anticipat.
Fiind moștenitor legal rezervatar și sezinar după defuncta mamă la partajul judiciar instanța i-a atribuit imobilul succesoral neparatajabilin natură al defunctei mame, sotiei supraviețuitoare a fiului decedat iar fiului în viață a obligat-o pe soția supraviețuitoare să-i plătească sultă reprezentând contravaloarea cotei parti de 1/2 din imobilul succesoral al defunctei mame, cu toate că, unul din caracterele rezervei succesorale este că " rezerva succesorală se atribuie în natură și nu sub forma echivalentului bănesc, sulta.
Este legală și temeinică hotărârea instanței de fond din acest punct de vedere?
Mai adaug că înainte de a deceda pe 21 aprilie 2019, fratele meu era bolnav de cancer cu metastaze, iar pe data de 2 aprilie 2019, cu 19 zile înainte de a deceda era un MURIBUND, NEDEPLASABI, NETRANSPORTABIL, fapt atestat de martorii audiați de instanța de fond, soția supraviețuitoare a chemat la domiciliul fratelui meu, notarul public Matei Iulia-Raluca pentru a încheia testamentul autentic nr.237/02.04.2019.
Fratele meu la data decesului NU AVEA NICIUN BUN IMOBIL IN PROPRIETATE SA ȘI DUMNEAVOASTRĂ SPUNEȚI CĂ NU CONTEAZĂ ACEST LUCRU, CĂ SOȚIA SUPRAVIEȚUITOARE VA ADUCE DOVEZI PRIVIND BUNURILE MOBILE ȘI IMOBILE AFLATE ÎN PROPRIETATE SA LA DATA DECESULUI.
NU EXISTA LA DATA DECESULUI NICIO HOTĂRÂRE JUDECĂTOREASCĂ CARE SĂ-I DEA IN PROPRIETATE COTA PARTE DE 1/2 DIN IMOBILUL SUCCESORAL AL DEFUNCTEI MAME, IMOBILUL SUCCESORAL ȘI ACUM ESTE ÎN PROPRIETATEA DEFUNCTEI MELE MAME, PENTRU CĂ NU EXISTĂ O HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ CU PRIVIRE LA IMOBILUL SUCCESORAL AL DEFUNCTEI MAME!
Editat - Nu postati date personale pe acest forum public, puteti folosi mesageria pentru a trimite mesaje catre interlocutori.
Vă mulțumesc pentru înțelegere și ajutor!
LA MULȚI ANI!
AN NOU CU SĂNĂTATE ȘI BUCURII!
PETRECERE FRUMOASA DE REVELION!
Ok.
Doamna Raluca, eu vă respect și nu doresc să intru in polemică cu dumneavoastră.
Dumneavoastră ați fost generoasă cu mine și mi-ați dat 2 răspunsuri, drept pentru care vă mulțumesc!
Eu vă rog respectuos să-mi trimiteți printr-un mesaj sau pe What's app adresa dumneavoastră de e-mail , ca să vă pot trimite câteva înscrisuri care îmi dau mie dreptate și să anulăm afirmația dumneavoastră că nu am înțeles ce mi-ati explicat în primul răspuns,sau numărul de mobil, sau să mă sunați și in 3 minute vă dau toate lămuririle.
Există pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual de către medicul psihiatru, care a eliberat o adeverință medicală, eliberată pe data de 01.04.2019 de medicul psihiatru, solicitată de notarul public, care atestă că testatorul, fratele meu, avea capacitatea psihică de exerciţiu conservata pentru a semna acte civile/notariale la data de 01.04.2019, dar, stupoare, soția supraviețuitoare a defunctului frate a declarat că medicul psihiatru l-a consultat psihiatric la domiciliul testatorului din mun.Mangalia,iar medicul psihiatru a depus acte și înscrisuri medicale, care atestă că testatorul a fost examinat psihiatric la cabinetul medical individual din mun.Constanța, de fapt, medicul psihiatru nu l-a consultat psihiatric pe fratele meu, mai mult, nu l-a văzut niciodată pe acesta!
Mai sunt și alte probe care atestă că medicul psihiatru a săvârşit infracţiunea de fals intelectual și a dobândit calitatea de SUSPECT, prin ordonanţa organelor de cercetare penală, confirmată de procurorul de caz.
Dacă în dosarul penal se dă o sentință care arată că medicul psihiatru a săvârşit infracţiunea de fals intelectual prev.si ped.de art.321 alin.1 C.pen, atunci testamentul autentic universal nr.237/02.04.2019 mai este valabil?
Fratele meu nu a acceptat succesiunea rămasă după defuncta mamă, nici expres și nici tacit, fiind străin de moștenirea după defuncta mamă, fiind probe testimoniale la dosarul cauzei, excepția unită cu fondul, iar, instanţa de fond nu s-a pronunțat asupra acestei aparări a subsemnatului, care am calitatea de reclamant, iar soția supraviețuitoare de pârâtă, am făcut apel, care se judecă la Tribunalul Constanta, Secția I Civilă.
Am depus la dosar chitanțele originale care atestă că subsemnatul am plătit integral prețul imobilului succesoral, am plătit taxele și impozitele aferente imobilului succesoral, am efectuat reparații și îmbunătățiri, atestate de expertiza imobiliara, efectuată de expertul imobiliar desemnat de instanța.
Mai mult am calitatea de MOȘTENITOR LEGAL ACCEPTANT REZERVATAR SI SEZINAR DUPA DEFUNCTA MAMĂ ȘI M-I SE CUVINE REZERVA SUCCESORALĂ, ÎN NATURĂ, ȘI NU SUB FORMA ECHIVALENTULUI BĂNESC, SULTA.
PÂRÂTĂ A AVUT IN PROPRIETATE APARTAMENT CU 2 CAMERE ÎN MUN.MANGALIA, PE CARE L-A IPOTECAT PENTRU UN CREDIT PE CARE NU L-A PUTUT PLĂTI ȘI A FOST NEVOITĂ SĂ-L VÂNDĂ, CA SĂ ACHITE CREDITUL, RĂMÂNÂND FĂRĂ LOCUINȚĂ, ATÂT EA, CÂT ȘI FRATELE MEU, CARE SI-A PIERDUT APARTAMENTUL IN FAVOAREA PRIMEI SOȚII, SOȚIA SUPRAVIEȚUITOARE FIIND CEA DE-A DOUA SOȚIE A FRATELUI MEU.
ȘI DUMNEAVOASTRĂ AFIRMAȚI CĂ ESTE LEGALĂ ȘI TEMEINICĂ HOTĂRÂREA NR.153/03.02.2022 A JUDECĂTORIEI MANGALIA?
Doamna Raluk0702, vă mulțumesc mult pentru că ați binevoit să-mi dați un răspuns, mă scuzați că intervin, dar, nu cred că aveți dreptate.
La momentul încheierii testamentului autentic universal nr.237/02.04.2019
și la momentul decesului său, 21.04.2019, fratele meu nu avea în patrimoniul său succesoral, ÎN PROPRIETATEA SA,NICIUN UN BUN IMOBIL, NICI COTA PARTE DE 1/2 din imobilul succesoral al defunctei mame,el putând testa bunurile mobile aflate în proprietatea sa,nicidecum COTA PARTE DE 1/2 din imobilul succesoral al defunctei, deoarece nu se dezbătuse succesiunea după defuncta mamă și NU SE ELIBERASE CERTIFICATUL DE MOȘTENITOR DE CĂTRE NOTARUL PUBLIC.CERTIFICATUL DE MOȘTENITOR REPREZINTĂ TITUL DE PROPRIETATE ȘI NU TESTAMENTUL AUTENTIC NR.237/02.04.2019.
Am citit cele peste 1000 de răspunsuri date de dumneavoastră la diversele întrebări puse pe forum și ați afirmat că nu se poate face act de vânzare cumpărare pentru un imobil succesoral dacă nu s-a dezbătut succesiunea, deoarece trebuie emis CERTIFICATUL DE MOȘTENITOR, CARE REPREZINTĂ UN TITLUL DE PROPRIETATE.
OBIECTUL TESTAMENTULUI AUTENTIC NR.237/02.04.2019, TESTATOR FRATELE MEU, ESTE COTA PARTE DE 1/2 DIN IMOBILUL SUCCESORAL AL DEFUNCTEI MAME ȘI BUNURILE MOBILE AFLATE ÎN PROPRIETATEA FRATELUI, PE CAND ACEASTĂ COTA PARTE DE 1/2 NU ERA IN PROPRIETATEA FRATELUI MEU LA DATA DECESULUI ACESTUIA, 21..04.2019.
REZULTĂ, DUPĂ LOGICA DUMNEAVOASTRĂ JUDICIARĂ, CĂ NI SE POATE ÎNCHEIA UN CONTRACT DE VÂNZARE CUMPĂRARE, DACĂ NU S-A DEZBĂTUT SUCCESIUNEA DUPĂ PROPRIETARUL IMOBILUL SUCCESORAL, DAR, SE POATE ÎNCHEIA UN TESTAMENT AUTENTIC UNIVERSAL PENTRU O COTA PARTE DE 1/2 DINTR-UN IMOBIL SUCCESORAL, LA CARE NU S-A DEZBĂTUT SUCCESIUNEA ȘI NU S-A ELIBERAT CERTIFICATUL DE MOȘTENITOR, CARE REPREZINTĂ TITLUL DE PROPRIETATE AL TESTATORULUI ȘI CĂ TESTATORUL NI TREBUIE SĂ JUSTIFICE CĂ ACEA COTĂ-PARTE DE 1/2 DIN IMOBILUL SUCCESORAL AL DEFUNCTEI MAME ESTE IN PROPRIETATE SA, CI BENEFICIARA TESTAMENTULUI AUTENTIC UNIVERSAL TREBUIE SĂ JUSTIFICE CĂ ACEA COTĂ-PARTE DE 1/2 DIN IMOBIL A AVUT-O ÎN PROPRIETATE TESTATORUL LA DATA DE 21.04.2019, DATA DECESULUI SĂU.
VĂ ROG RESPECTUOS SĂ-MI INDICAȚI ARTICOLELE DIN NOUL COD CIVIL ȘI CODUL DE PROCEDURĂ CIVILĂ CARE PREVĂD ACESTE SUSȚINERI ALE DUMNEAVOASTRĂ.
BĂNUIESC CĂ SUNTEȚI AVOCAT, DUPĂ ATÂTEA RĂSPUNSURI DATE PE FORUM.
VĂ MULȚUMESC ANTICIPAT.

Fratele meu a încheiat un testament autentificat universal prin care a lăsat toate bunurile mobile și imobile prezente și viitoare aflate în patrimoniul său la data decesului soției supraviețuitoare, investind-o legatar universal.
Fratele meu a decedat pe data de 21.04.2019 în Mangalia, iar, până la data decesului său, nu se dezbătuse succesiunea după defuncta noastră mamă, decedată la data de 22.09.2001 în Mangalia.
Fratele meu conform certificatului fiscal eliberat de Primăria mun.Mangalia la data de 16.06.2019 NICIUN BUN IMOBIL IN PROPRIETATE SA LA DATA DECESULUI SĂU.
Obiectul testamentului nr.237/02.04.2019 îl constituie o eventuala cotă parte de 1/2 din imobilul succesoral al defunctei mame din Mangalia.

Întrebarea mea este: ,,Se poate testa o cotă parte viitoare de 1/2 din imobilul succesoral al defunctei mame, dacă pană la data decesului testatorului, 21.02.04.2019, nu se dezbătuse succesiunea după defuncta mamă, iar instanța de fond, Judecatoria Mangalia, la procesul de succesiune să-i atribuie în totalitate imobilul succesoral al defunctei mame soției supraviețuitoare a testatorului, obligându-o să-i plătească sultă de 3580 de euro, fiului în viață al defunctei mame?

Este valabil acest testament pentru cotă-parte de 1/2 din imobilul succesoral al defunctei mame, dacă nu se dezbătuse succesiunea după defuncta mamă până la data decesului testatorului și nu se eliberase certificatul de moștenitor, care dădea drept de proprietate testatorului pentru cotă-parte de 1/2 din imobilul succesoral al defunctei mame și pe care putea, astfel, să-l transmită prin testament soției supraviețuitoare?
Mulțumesc frumos anticipat pentru răspuns.