Bună ziua.
Vă deranjez cu o întrebare.
Asociația de proprietari bloc.. are 4 etaje și.este compusă din 2 scări, sc.A care are un număr de 15 apartamente, din care 4 apartamente cu 4 camere și 11 apartamente cu 3 camere și sc.B cu 18 apartamente și 2 garsoniere, din care 4 apartamente cu 4 camere, 14 apartamente cu 3 camere.
În total 35 de locuințe din care 33 de apartamente și 2 garsoniere.
Administratorul Asociația de proprietari este o doamnă care este pensionară din anul 2021 ( a ieșit la pensie de la asociația de proprietari) și este angajată de comitetul executiv al asociației din anul 2000, cu program de 8 ore zilnic, cu toate că, întocmesc 2 liste cu cheltuieli de întreținere pe luna ( o listă pentru fiecare scară), nimai pentru consumul de apa rece, de curent pe casa scării și pentru firma de curățenie căreia îi plătește 600 lei lunar.
Are 2 zile pe săptămână ( foarte multe ore pentru încasarea banilor) cate 2 ore de la ora 16.00.-18.00. când încasează banii de la proprietari și in rest întocmește fise de pontaj cu cate 8 ore pe zi pe care i le semnează președintele asociației.
În rest, nu face nimic!
Sunt ani când nu s-a făcut nicio reparație sau lucrări de întreținere a clădirii.
Mentionez că este plătită de membrii asociației cu salariul minim pe economie în cuantum de 4.056 lei lunar, îi achitam CAS, CASS, impozitul pe salariu, etc.
Salariul minim pe economie i-a fost aprobat de comitetul executiv, format din președintele asociației și 3 membri
Am formulat sesizări la Primăria mun.Constanța privitoare la faptul că această doamnă administrator nu muncește nici măcar 2 ore zilnic pe zi și cu toate acestea, Primăria nu a luat nicio măsură, mi-a comunicat că o pot da în judecată.
Administratorul se comportă ca un proprietar al blocului, considerând locatarii acestuia ca un fel de "chiriași "care trebuie să execute tot ce solicită acesta, salariul mare, fără să facă mai nimic, să oprească bani pe listele de plată pentru diverse lucrări, care consideră ea ca fiind necesare ( de exemplu acum ne pune sa plătim câte 50 lei lunar, timp de 16 luni, pentru repararea trotuarelor din jurul blocului, deoarece sunt deteriorare, așa consideră doamna administrator, când de fapt trotuarele sunt într-o stare bună).
Nu ne-a prezentat niciun deviz privind lucrarea respectivă, nici 3 oferte pentru executarea lucrării, din oficiu, așa a hotărât administratorul, iar, comitetul executiv, bănuim, că a aprobat și nu a afișat la avizierul asociației niciun document privind această lucrare.
Întrebare mea este: este legal să cumuleze pensia pentru limită de vârstă cu salariul minim pe economie primit de la Asociația de proprietari pe baza contractului individual de muncă de 8 ore pe zi?
Ce instituție poate constata că această doamnă administrator nu muncește nici măcar 2 ore zilnic pentru Asociația de proprietari și primește salariul pentru 8 ore lucrate pe zi?
Către ce instituție a Statului Român să ma adresez ca să ia sfârșit această hoție pe față a doamnei administrator și a comitetului executiv al Asociației de proprietari?
M-am adresat Inspectoratului Teritorial de Muncă din municipiul C. și nu au luat nicio măsură pentru a rezolva această problemă.
Care este baza legală și cum trebuie să procedăm, noi proprietarii asociației pentru a o înlătura din acest post de administrator?
Mentionez că la adunările generala ale asociației această doamnă administrator prezintă raportul de activitate al Asociației de proprietari, întocmește convocatorul adunărilor generale, îi influențează pe anumiți proprietari, care o susțin să voteze numai ce aceasta propune, iar membrii comitetului executiv sunt niște marionete care semnează tot ce le pune în față această doamnă administrator.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns:
CHKa , utilizator
16:12, 28 Martie 2025