Va multumesc! As mai avea o intrebare: In cazul art. 13, punctul 3, litera b, "un an, cu drept de prelungire pânã la un an şi 6 luni de cãtre medicul expert al asigurãrilor sociale, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozã meningealã, peritonealã şi urogenitalã, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, în funcţie de stadiul bolii;", concediul se acorda pentru mai multe luni odata sau se acorda lunar angajatului?
In functie de tipul de afectiune, care este durata maxima a concediului medical de care poate beneficia un angajat? Exista concedii mai lungi de 90 de zile? Daca da, in cazul concediilor mai lungi de 12 luni, acestea se acorda tot lunar sau se dau periodic?
1. O persoana care s-a pensionat pe caz de boala poate ocupa un post in sistemul public in care presteaza acelasi tip de munca, obtinand in acelasi timp cu pensia si venituri salariale?
Va multumesc!
Sunt proprietarului unui automobil cumparat la mana a doua, adus de un intermediar din Germania. Data fabricatiei masinii este decembrie 2002, iar data primei inmatriculari este 13.01.2003.
1. Prima mea intrebare se refera la calculul timbrului de mediu. Masina va fi incadrata in treapta de vechime 12-13 ani incepand cu data de 14 ianuarie 2015, sau din luna februarie?
2. Stiu ca exista o cauza trimisa spre CJUE de Tribunalul Constanta, un cetatean dand in judecata institutia Prefectului pe tema obligatiei de a face, cerand sa-i fi inmatriculata masina fara plata timbrului de mediu. Aveti cunostinta de aceasta cauza sau cam cat dureaza, estimativ, pana se pronunta Curtea?
Va multumesc anticipat!
din cate am inteles cica respectivii chiriasi ar fi modificat acolo in arhivele unde era trecut imobilul pe numele mamei. nu am fost eu destul de corect, imobilul a fost primit atunci sub forma de inchiriere. Dupa revolutie, cand s-a dat drept de cumparare chiriasilor ei l-au si cumparat, figurand ca si chiriasi acolo multumita unui presupus fals. Este posibil sa fi modificat in arhive actele eliberate atunci? unde ar trebui sa mergem sa ne interesam?
problema mea ar fi cam urmatoarea: prin '75 mama mea avea domiciuliul la o matusa de-a ei in Piatra Neamt care locuia la o casa. Terenul a fost preluat de stat pentru a se construi blocuri, matusa a primit un apartament iar mama, fiind domnisoara, a primit o garsoniera. A locuit putin in garsoniera, apoi bunica(mama mamei) a gazduit pe cineva in garsoniera respectiva. Mama nu a dat nicio semnatura cu privire la asta si garsonierai nu a fost vanduta respectivilor chiriasi de catre mama. Nu mai stim nimic de soarta imobilului de atunci. E posibil sa fi fost vandut, modificat contractul de la stat etc... Stie cineva daca mai este posibil sa recuperam respectivul imobil? Si cam care ar fi conditiile? Mentionez ca parintii mei nu au o locuinta proprietate personala, avand momentan o locuinta de serviciu inchiriata de la stat. multumesc anticipat..