avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Calcul timbru de mediu si decizie CJUE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Calcul timbru de mediu si decizie CJUE

Sunt proprietarului unui automobil cumparat la mana a doua, adus de un intermediar din Germania. Data fabricatiei masinii este decembrie 2002, iar data primei inmatriculari este 13.01.2003.
1. Prima mea intrebare se refera la calculul timbrului de mediu. Masina va fi incadrata in treapta de vechime 12-13 ani incepand cu data de 14 ianuarie 2015, sau din luna februarie?
2. Stiu ca exista o cauza trimisa spre CJUE de Tribunalul Constanta, un cetatean dand in judecata institutia Prefectului pe tema obligatiei de a face, cerand sa-i fi inmatriculata masina fara plata timbrului de mediu. Aveti cunostinta de aceasta cauza sau cam cat dureaza, estimativ, pana se pronunta Curtea?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ceaolin , utilizator 09:09, 17 Ianuarie 2015
Nu stie nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina fara timbru de mediu weedmastersr weedmastersr Tocmai sunt pe cale sa achizitionez un Audi A4 B5, 1.6 bezina, adus din Germania si as dori sa aflu daca exista vreo modalitate legala de al inmatricula fara ... (vezi toată discuția)
Compensare taxa de prima inmatriculare cu timbrul de mediu SCADBRASOV SCADBRASOV Buna ziua In 2011 am adus o masina din Cehia, am inmatriculat-o in Romania si am platit taxa de prima inmatriculare. Am castigat prin proces recuperarea ... (vezi toată discuția)
Cjue si taxa de poluare Cornel  Vasile Cornel Vasile Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea ... (vezi toată discuția)