avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare masina fara timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare masina fara timbru de mediu

Tocmai sunt pe cale sa achizitionez un Audi A4 B5, 1.6 bezina, adus din Germania si as dori sa aflu daca exista vreo modalitate legala de al inmatricula fara plata timbrului de mediu (640 de euro).
Din cate stiu, timbrul de mediu a fost declarat ilegal si poate fi evitat printr-o hotarare judecatoreasca. Am mai auzit si de o alta varianta care implica cumpararea autovehiculului prin act notarial de catre 2 proprietari, facut partajul prin care masina i se atribuie unuia dintre proprietari, si apoi se poate inmatricula fara taxa. Totusi, nu sunt sigur de aceste informatii.

De aceea doresc sa va intreb, se poate inmatricula masina fara plata timbrului de mediu si daca da care ar fi cea mai convenabila varianta? Prin hotarare judecatoreasca cat dureaza si cam cat costa? Se poate si prin partaj?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: weedmastersr , utilizator 15:18, 1 Septembrie 2016
Se introduce actiune la sectia de contencios administrativ a tribunalului la care sunteti arondati in contradictoriu cu - INSTITUTIA PREFECTULUI - SERVICIUL REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI INMATRICULARI A VEHICULELOR.
Obiectul cauzei - obligatia de a face si anume obligarea la inmatriculare fara plata taxei.
Durata unei astfel de cauze depinde de incarcarea fiecarei instante.
Trebuie, de asemenea, sa luati in calcul, si posibilitatea exercitarii unei cai de atac ceea ar duce la preungirea duratei procesului.
Exista si varianta in care platiti taxa si apoi, tot in instanta, solicitati restituirea ei.
Si aici durata nu poate fi estimata cu exactitate fiind determinata de aceleasi conditii - nivelul de cauze pe rolul instantelor.
Va multumesc mult pentru informatii! M-ati putea spune cu aproximatie si care ar fi costurile unei astfel de actiuni?
Pentru obtinerea unei estimari, luati legatura cu un avocat.
Okay, am inteles. Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism flori_minicards flori_minicards Buna seara am cumparat un autoturism de la o doamna din Mehedinti masina a inscriso in 02/02 /2013 fara plata taxei de mediu dumneaei avand aceasta ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara timbru de mediu PaulHaiducu PaulHaiducu Se poate inmatricula un autovehicul, care a mai fost inmatriculat in Romania, fara Timbru de mediu? (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto prin partaj facut in 1 august 2013 Danyel1987 Danyel1987 am cumparat o masina in 30 iulie2013 am facut partajul pe 1 august2013am facut programarea la rar tot pe 1 august am si bonu de ordine cu data de 1 august insa ... (vezi toată discuția)