In urma verificarilor facute de notar s-a constatat ca, suprafata constructiilor din cartea funciara nu corespunde cu anexa constructii data de primarie si implicit anexa 24. Am facut actualizarile de suprafete la cladiri in registrul agricol si a fost emisa o noua adeverinta de constructii de catre primarie. D-na notar nu mi-a zis decat sa iau o adeverinta de constructii actualizata. Mai e nevoie si de refacerea anexei 24??? Multumesc!
Actualizare suprafete din cartea funciara la primarie
Buna ziua, urmand sa fac succesiunea dupa parinti la notar, acesta a constatat ca exista un cadastru pentru casa si teren aferent, iar suprafetele difera, fiind mai mari in cartea funciara actualizata la cadastrare fata de adeverinta de constructii eliberata de primarie si nu poate continua succesiunea. Cum pot actualiza noile suprafete? Ce trebuie sa duc la primarie sa imi dea o noua adeverinta cu suprafetele din cartea funciara? Cum se procedeaza pentru actualizarea suprafetelor? MUTUMESC!
Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema si nu stiu cum trebuie procedat. Bunicul(veteran de razboi) a decedat anul trecut si tata(unicul mostenitor) vrea sa faca succesiunea. Am strans actele si am mers la notar numai ca exista o diferenta intre adeverinta de constructii de la primarie si cadastrul facut in 2014. Constructiile sunt prinse la primarie ca fiind edificate in 1948 si de atunci au mai suferit modificari, ca la orice casa de la tara. Diferenta dintre acte si cadastru este urmatoarea: teren aferent casa in acte 846 si masurat 861(ceea ce ar putea fi ok pentru ca este sub 2% diferente), cladirea C1 din acte 48 masurat 112 si cladirea C2 din acte 21 masurat 42. Cum trebuie procedat acum pentru actualizarea suprafetelor si d-na notar mi-a spus sa merg la primarie si sa modifice ei adeverinta de constructii(greu de crezut ca vor vrea asta doar ca am un cadastru). Sa ma scuzati daca bat campii dar, din ce am citit pe internet este nevoie de mers in instanta pentru noile suprafete ceea ce ne pune pe ganduri sa renuntam la succesiune. Va rog, cum ar trebui sa procedez? As dori un raspuns corect si practic, bazat pe experienta Dvs si realitatea din teren. Multumesc!