Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca asigurarea de sanatate a parintelui pensionar sa asigure si pe fiul/fiica major(peste 26 ani) nesigurat.
Va multumesc!
Va rog sa-mi dati un sfat in problema urmatoare.Am fost obligat la cheltuieli de judecata intr-un proces de partaj acum 1 an si jumatate.Acum 1 an a aparut si somatia de plata data de executorul judecatoresc pentru plata sumei catre cealalta parte.Am platit 85% din suma imediat.De atunci, nu am mai fost deranjat de catre executor pana astazi, cand am primit somatie de plata pentru restul de 15% din suma.Ce ma sfatuiti sa fac:sa o platesc sau sa nu o platesc?
Rezulta din ce imi spuneti ca acest Cod Civil se adreseaza ateilor.
P.S.Eu nu vorbeam de pomeni.Fiecare confesiune religioasa are un cult al mortilor.Numai ateii nu cred in nimic si persifleaza tot ce este sfant.
Va rog sa-mi spuneti daca exista in Codul Civil sau in practica judiciara, in mod expres, prevederi care sanctioneaza mostenitorul averii unei persoane decedate pentru nepasarea fata de acesta, respectiv sa aiba in grija memoria acestuia(ingrijirea mormantului, slujbe bisericesti pentru pomenirea memoriei acestuia, etc).
Multumesc pentru raspuns, dar asa cum am precizat in intrebare, aceste sume nu au capitol separat in BVC(nu exista fond de premiere), ci se ia decizia de catre cativa indivizi pentru premiere si apoi se plateste de catre toti in luna urmatoare.
In blocul in care locuiesc si anul acesta, ca si anul trecut, au fost acordate prime de Paste personalului angajat de administratia blocului, fara sa existe un surplus de bani sau altceva.Suma de bani se repartizeaza la plata, in mod egal, la sfarsitul lunii in care are loc premierea tuturor proprietarilor blocului.Intreb daca este corect cum se procedeaza (daca exista temei legal)si daca nu ar trebui sa intrebe toti proprietarii blocului daca sunt de acord cu asa ceva.
In blocul in care locuiesc, presedinta blocului si cativa asociati au hotarat ca cota-parte ce-i revine fiecarui proprietar din fondul de rulment, de reparatii, de litigii, etc, pe anul 2012 sa figureze pe statul cotelor de intretinere pe luna aprilie a.c. si sa oblige proprietarii sa le plateasca in aceasta luna.In cazul in care nu pot plati in aceasta luna se aplica penalizari de intarziere pe fiecare zi de neplata.Adaug ca acestia au stabilit ca ordinea de plata sa fie in primul rand acestea si mai apoi restul cheltuielilor cu intretinerea.Va rog sa-mi spuneti daca este corect si normal ca acestia sa procedeze astfel.
Nu inteleg de ce trebuie sa-i platesc toate cheltuielile cu avocatul cand ea beneficiaza de o foarte mare parte din teren si , deci, acest proces o avantaja numai pe ea.Si, in plus, care este legislatia in vigoare, care reglementeaza acest lucru(nr. articol de lege, Cod pr.civil, etc.).
Sunt obligat sa-i platesc cheltuielile cu onorariu avocat chiar daca nu ma intereseaza iesirea din indiviziune.
Am avut un proces civil la judecatorie iesire din indiviziune,in calitate de parat, in cauza fiind un teren extravilan de impartit cu o verisoara.La 14 zile, dupa ce s-a dat sentinta finala in dosar in care mi se atribuie si cheltuieli de judecata, se judeca din nou dosarul pentru indreptarea unei erori materiale prin completarea cu cheltuieli de judecata ce reprezinta onorariu de avocat al partii celeilalte.Adaug ca eu nu am contestat dreptul celeilalte parti la teren.Va intreb este legal si normal :
1.
sa primesc si cheltuielile de judecata cu avocatul al celeilalte parti cand eu beneficiez numai de o bucata foarte mica din acel teren si cealalta parte beneficiaza de partea cea mai mare a terenului;
2.
sa se dea o sentinta de indreptare a erorii materiale prin completarea sentintei finale cu alte cheltuieli de judecata