avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordarea de prime de Paste angajatilor de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordarea de prime de Paste angajatilor de la administratia blocului

In blocul in care locuiesc si anul acesta, ca si anul trecut, au fost acordate prime de Paste personalului angajat de administratia blocului, fara sa existe un surplus de bani sau altceva.Suma de bani se repartizeaza la plata, in mod egal, la sfarsitul lunii in care are loc premierea tuturor proprietarilor blocului.Intreb daca este corect cum se procedeaza (daca exista temei legal)si daca nu ar trebui sa intrebe toti proprietarii blocului daca sunt de acord cu asa ceva.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:52, 8 Iunie 2013
In Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se prevede:
Art.35
.....................
(4) Comitetul executiv adopta decizii asupra cuantumului salariilor, al indemnizatiilor si al eventualelor premieri care se acorda personalului incadrat cu contract individual de munca, precum si asupra valorii si a modalitatilor de contractare, in cazul in care administrarea cladirii este asigurata de persoane juridice, in limita bugetului de venituri si cheltuieli adoptat de adunarea generala a proprietarilor.
Multumesc pentru raspuns, dar asa cum am precizat in intrebare, aceste sume nu au capitol separat in BVC(nu exista fond de premiere), ci se ia decizia de catre cativa indivizi pentru premiere si apoi se plateste de catre toti in luna urmatoare.
Ca in toata tara, doi smecheri trei decid pentru toti cei care sunt indolenti si bineinteles ca abuzeaza. Asta meritam daca ne e greu - imposibil - sa ne pese de spatiile in care locuim si nu mergem la sedinte.
In general BVC-ul se face si se urmareste astfel incat cheltuielile sa nu depaseasca veniturile, in mod global.
Cum aceste cheltuieli (cu premierile) se pun pe lista si se recupereaza de la locatari nu e o problema pentru respectarea BVC, cu atat mai mult cu cat acestea sunt cuprinse in capitolul cheltuieli salariale.

Banii pentru premiere, deci, nu vin din surplusuri si nici nu au cum sa vina, ci se adauga cheltuielilor salariale care se recupereaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de premieri mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult spuneti-mi, daca aprobam in adunarea generala a proprietarilor constituirea unui fond pentru premieri, aceste premieri sunt in vreun fel ... (vezi toată discuția)
Fond rulment asociatie de proprietari christiank christiank Buna ziua.Am o intrebare legata de acest fond de rulment strans de cei de la asociatia de proprietari: este legal ca banii stransi sa fie folositi in scopul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli la bloc gbrlcostache gbrlcostache Doresc sa stiu cine stabileste cum se impart cheltuielile pe apartament,la bloc(curent pe casa scarii, lift, femeie de seriviciu)? Unde se stabileste cum se ... (vezi toată discuția)