- Pe 23 feb 2024 politia pune în stergătorul mașinii acel biletel pentru trimiterea datelor persoanei căreia i s-a încredințat vehicului (parcare ilegala). Biletelul este pierdut, proprietarul nu afla niciodată de el.
- Pe 2.07 se emite Proces Verbal de Afisare, care are atașată o foaie in care se solicita în temren de 5 zile comunicarea datelor persoanei căreia i a fost încredințat auto. Acesta este gasit de proprietar pe 19 sept care merge la Politie și i se spune sa aștepte "afisarea"
- Pe 27.09 proprietarul primește "proces verbal de afișare a procesului verbal de constatare și sancționare a contraventiei" (chiar asa scrie) care are atașat și procesul verbal de constatare și sancționare a contraventiei datat 31.08, cu amenda in valoare 1650 lei.
Exista vreo baza pentru contestarea amenzii?
Părerea mea este că cele 5 zile în care trebuiau comunicate datele au durat pana pe 28 feb inclusiv. Apoi a început sa curgă termenul de 6 luni de emitere a amenzii, care după calculele mele ar fi trebuie sa fie 29 august -> Oare asa se calculează? Ma poate ajuta cineva?
Va multumesc mult pentru raspuns, desi nu atinge intrebarile mele.:D Poate nu m-am exprimat prea clar, asa ca revin:
Situatia mea este urmatoarea: sunt deja in CIC si vreau sa-mi infiintez SRL.
Intrebarile sunt:
1. Din momentul infiintarii SRL-ului si pana implineste copilul 2 ani (copil care are acum 1 an si 9 luni, deci mai sunt 3 luni de CIC) mai beneficiez de indemnizatia de ingrijire a copilului?
2. Daca firma nu are nici o activitate o perioada (sa zicem primele 3 luni), beneficiez de indemnizatia pt acea perioada?
Mai am cateva intrebari, m-as bucura daca reusiti sa-mi raspundeti..
1. cei 600 E sunt in total pe 3 luni sau in fiecare luna cate 600 (in 3 luni ar veni 1800) ?
2. ce procent din venit este impozitul pe venit? (este foarte important, ca sa stiu cat sa negociez si cat din suma negociata imi ramane in mana)
3. Fata de statul roman nu am nici o obligatie?
4. Daca am un PFA in Romania, as putea colabora cu firma spaniola ca PFA romanesc, platind taxele in Romania si nu in Spania?
5. Daca am contract de angajare, care ar fi procentul din salariu care mi se retine pt impozite (sau alte taxe, dc e cazul)? Oare este mai avantajos?
6. De ce sa achit eu asigurari sociale statului spaniol, cand eu nu doresc sa primesc pensie din Spania, ci din Romania? De altfel, contractul e pe perioada determinata.
7. Pe mine m-ar interesa o varianta legala de a lucra in Spania si a plati taxele in Romania. Se poate?
Am primit o oferta de job in Spania si am cateva nelamuriri pe care v-as ruga sa mi le clarificati daca se poate.
1. Ce acte imi trebuie pentru a locui si lucra in Spania? Este nevoie de vreum permis de munca sau rezidenta? Intentionez sa ma mut cu familia, ce acte sunt necesare pt sotie si copil de 2 ani?
2. In cazul in care optez pentru un contract de freelancer, ce taxe se platesc, in ce valoare si carui stat?(spaniol, roman sau ambele?)
3. In cazul in care optez sa inchei un contract de angajat, ce taxe se platesc, ce procent din salariu reprezinta ele si carui stat se platesc?
4. Pentru ca ma mut cu familia, asigurarile de sanatate sunt foarte importante. As vrea sa stiu cum se procedeaza cu asigurarile de sanatate pentru un cetatean roman care locuieste/munceste in Spania.