avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda pentru necomunicarea datelor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda pentru necomunicarea datelor conducătorului auto

- Pe 23 feb 2024 politia pune în stergătorul mașinii acel biletel pentru trimiterea datelor persoanei căreia i s-a încredințat vehicului (parcare ilegala). Biletelul este pierdut, proprietarul nu afla niciodată de el.
- Pe 2.07 se emite Proces Verbal de Afisare, care are atașată o foaie in care se solicita în temren de 5 zile comunicarea datelor persoanei căreia i a fost încredințat auto. Acesta este gasit de proprietar pe 19 sept care merge la Politie și i se spune sa aștepte "afisarea"
- Pe 27.09 proprietarul primește "proces verbal de afișare a procesului verbal de constatare și sancționare a contraventiei" (chiar asa scrie) care are atașat și procesul verbal de constatare și sancționare a contraventiei datat 31.08, cu amenda in valoare 1650 lei.

Exista vreo baza pentru contestarea amenzii?

Părerea mea este că cele 5 zile în care trebuiau comunicate datele au durat pana pe 28 feb inclusiv. Apoi a început sa curgă termenul de 6 luni de emitere a amenzii, care după calculele mele ar fi trebuie sa fie 29 august -> Oare asa se calculează? Ma poate ajuta cineva?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2024
mibut, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:38, 3 Octombrie 2024
In total sunt maxim 8 luni.

Articolul 13
(1) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
Articolul 26
(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deși prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia se face de către agentul constatator, în termen de cel mult două luni de la data încheierii.
[ link extern ]

Oricum, nu mai conteaza data de 23 februarie, vi s-a intocmit PV de necomunicare date, nu de stationare interzisa. Termenele incep din 2.07.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta ... Ein Mann Ein Mann Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta si dupa plata amenzii? In comunicare se mentioneaza ca fapta se sanctioneaza cu 435 lei si 2 ... (vezi toată discuția)
Invitatie auto parcare pe loc de taxi AlinS AlinS Am parcat pe loc de taxi, desi nu imi sta in fire si cand m-am intors la masina (dupa 30 minute) am constatat ca am la stergator o invitatie auto pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire ... _stefan _stefan Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire interzisa Buna ziua am primit amenda cu proces verbal la stergator ca am parcat pe ... (vezi toată discuția)