avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Invitatie auto parcare pe loc de TAXI
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Invitatie auto parcare pe loc de TAXI

Am parcat pe loc de taxi, desi nu imi sta in fire si cand m-am intors la masina (dupa 30 minute) am constatat ca am la stergator o invitatie auto pentru nerespectarea prevederilor HCL 197/2007 (directia politia locala Tg Mures) prin care mi se solicita sa ma prezint la sediul politiei locale la o anumita ora.
Aceasta invitatie are antetul politiei locale, fara stampila, contine doar numele agentului constatator fara semnatura si textul proba foto.

Sa inteleg ca trebuie sa merg la ei sa ma amendeze?
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
AlinS, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:35, 17 Aprilie 2015
Metoda invitatiei la sediul unei autoritati prin afisarea "sub stergator" nu este legiferata in Romania atata timp cat invitatia poate fi luata de oricine, vant sau vreun binevoitor.

Aveti posibilitatea sa nu dati curs invitatiei, va pot trimite procesul verbal de constatare a contraventiei si prin posta daca fac minime cercetari pentru identificarea proprietarului masinii.

Atentie, procesul verbal trebuie trimis in termen de 60 de zile de la constatare.

Apoi puteti sa il contestati in termen de 15 zile de la comunicare sau sa platiti jumatate din minimul amenzii in termen de 48 de ore.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda parcare Apache75 Apache75 In data de 31.08.2018 am,, imobilizat voluntar\" autoturismul personal pe un loc de parcare, care am aflat ulterior ca este cu abonament. Am gasit prin deja ... (vezi toată discuția)
Amendă pentru parcare pe trotuar deși eu nu am permis, iar mașina o conducea fiul meu. pot face contestație? Ciprian19851985 Ciprian19851985 Am luat amenda pt parcare in fata unui bloc, pe trotuar. Amenda a venit prin posta si eu nu am permis. Fiul meu conduce masina si a parcat. Pot face ... (vezi toată discuția)