avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Activitate andyyu

Activitate andyyu

Cum interpretezi art. asta din Ordinul 39/2009?

(3) Sunt scutite de plata tarifelor prevăzute la nr. crt. 2.1 din anexa nr. 1 serviciile de primă înregistrare în cadastru şi cartea funciară a imobilelor aflate în patrimoniul statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale. [b]Serviciul prevăzut la nr. crt. 2.3 codul 2.3.1 din anexa nr. 1 se tarifează cu 60 lei. Serviciul prevăzut la nr. crt. 2.1 codul 2.1.2 din anexa nr. 1 se tarifează cu 10 lei în cazul recepţiei tehnice pentru exproprieri.

Intrebare:
1) pentru codul 2.3.1 se taxeaza cu 60lei, imobilele din patrimoniul statului?
2) un imobil al unei companii nationale cu capital majoritar de stat se incadreaza?
Răspuns la discuția Despagubiri, daune
Art. 21. din legea 13, Exproprierea, se refera la construirea capacitatilor energetice noi cand este necesara achizitionarea de teren .... nu la cele existente, Liniile electrice sunt din anii 70.. si exista Decrete de expropriere. In hotararea de guvern 1427/2009 inventarul bunurilor din domeniul public al statului sunt dati toti stalpii Transelectrica cu suprafetele de teren aferente. statiile electrice, stalpii cat si terenul de sub stalpi sunt din domeniul public al statului.

Nu sariti direct la art. 21 din legea 13/2007 cititi macar si art. 16.
Răspuns la discuția Despagubiri, daune
Liniile electrice sunt de interes national, pentru transportul energiei electrice. Datorita lor aveti si curent electric in casa. Toti vreti sa va imbogatiti.
O comuna nou infiintata prin Lege in anul 2005, si-a intocmit in anul 2010 un Plan Urbanistic General care a fost avizat de Cadastru si de Consiliul Judetean, prin care si-au mai adaugat cateva hectare din comuna din care s-a desprins in 2005.
Aceasta modificare a limitei administrativ teritoriale intra in vigoare dupa aprobarea PUG-ului de Cadastru si de Consiliul Judetean? sau prin HG ,Lege....?
Noua comuna zice ca trebuie sa platesc impozit pe teren la primaria lor. Comuna veche spune ca la ei.
Unde platesc impozitul?
Multumesc


Multumesc pentru raspunsuri.
elga50 a scris:

Daca sistemul de penalizare a fost impus in urma unei decizii a comitetului executiv sau a hotararii unei adunari generale, e valabil.
Ideea e sa nu va penalizeze fara a avea nicio dovada scrisa ca vreodata a fost adoptat acest sistem de penalizare.




Multumesc
O zi buna,
elga50 a scris:

Daca aveti CIF sunteti credibili :), dar pentru a functiona clar in baza Legii 230/2007 trebuie sa aveti un statut si, mai mult decat atat, un acord de asociere al proprietarilor trecute prin judecatorie.... si nu sunt sigura ca dv. aveti asociatie de proprietari trecuta prin judecatorie, ci aveti doar o simpla autorizatie, asa cum se dadea in anii '90.

Cred ca ce aveti dv. acolo este o struto-camila, acceptata ca atare pana la aparitia legii 230/2007, desi asociatii de proprietari se infiintau si inainte de aceasta data pe baza legii 114/1996.




Multumesc frumos pentru raspunsuri

Dar mai am o intrebare :D
Pot contesta sistemul de penalizare impus de asociatie in baza Legii 230/2007, daca ea nu e inregistrata ca asociatie de proprietari?
elga50 a scris:

Asociatiile de locatari se inregistrau ca atare? Adica a primit personalitate juridica la judecatorie? Pe baza caror documente?

Puteti sa va orientati in tratarea unor probleme din asociatie din Legea 230/2007 si pe HG 1588/2007, dar nu va puteti reprezenta ca asociatie de locatari.
Deci trebuie musai sa va obtineti statutul de asociatie de proprietari si personalitatea juridica.


Eu sunt doar membru al asociatiei. Pe toate chitantele scrie asa:
Unitatea: Asociatia de locatari PT1 Galata 2D
CIF/CUI ...........
Autorizatie nr. 387/1997, nr. inreg 30-1/59620
sediu .....
judet.......
Este inregistrata la judecatorie?
Daca ma puteti ajuta,

Asociatia de locatari care e inregistrata din 1997 si care nu s-a transformat in asociatie de proprietari, poate aplica legea 230/2007?
In legea 230 scrie ca asociatiile de locatari sunt obligate sa se inregistreze ca asociatie de proprietari?
Multumesc
Răspuns la discuția Penalizari
Conform Normelor de aplicare a legii 230/2007 Daca tertii impun penalitati asociatiei de proprietari pentru intarzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restantierii la cotele de intretinere, proportional cu cuantumul restantelor;
b) persoana imputernicita sa achite facturile, daca a intarziat plata facturilor la termen.
Daca un proprietar nu a beneficiat de gaze naurale, agent termic si nici apa calda menajera fiind debransat de la toate aceste utilitati de catre asociatie ca urmare a datoriilor, poate asociatia sa-i calculeze penalitati pentru cheltuielile neplatite dupa debransare?