ªtiu ca ne putem adresa unui notar dar este foarte scump si de aceea vrem sa obtinem dobindirea calitatii de mostenitor si stabilirea masei succesorale prin instanta, sora mea nu vrea sa se prezinte la notar. Nelamurirea mea viza daca pot in cererea adresata instantei sa trec ca facind parte din masa succesorala si terenul pentru care detinem doar o adeverinta de la primarie sau mai intâi sa astept ca instanta sa-mi constate calitatea de mostenitor si abia apoi sa cer suplimentarea masei succesorale?
De asemenea nu stiu daca in actiune trebuie sa ma raportez la ultimul domiciliu al bunicului sau la ultimul domiciliu al ultimului decedat ( in speta mama). Va trebui sa mentionez in ordine cronologica toate decesurile si cine pe cine a mostenit? pentru ca in final sa ară că singurii mostenitori mai suntem eu si sora mea.
V-aş ramine indatorat daca ma puteti lamuri. Cu respect.
Am rugamintea de a mă lămuri daca se poate obtine prin instanta constatarea calitatii de mostenitor după bunic, in conditiile in care toti succesorii acestuia fiind decedati, doar eu si sora mea fiind in viata. Care ar fi procedura- ce trebuie cerut de la instanta.
Ar mai fi o nelamurire: bunicul a avut un teren care a fost intabulat pe numele sau iar bunica a avut teren pentru care exista doar adeverinte de la primărie. Pentru terenul bunicii, mama mea a obtinut punerea in posesie si apoi a decedat fara a i se elibera titlu de proprietate. Primaria refuză sa elibereze titlui pe numele meu.
Fac precizatea ca din familia bunicilor, actualmente in viata suntem doar eu si sora mea si nu s-a facut nici o succesiune anterioara.
Va multumesc anticipat.
Va multumesc pt. recomandari, dar in afara de o rovineta din Ungaria unde nu apare numele tatalui nu are alte documente pt. ca nu se mai pun stampile in pasaport. Nu stiu daca un document de la locul de studiu al celui de al doilea copil prin care se confirma ca acesta a fost la scoala pina pe 22.12.2008 ar fi util?
va rog sa imi acordati un sfat pt. urmatoarea situatie: tatal este obligat la plata pensiei de intretinere a copilului minor. mama care are in ingrijire copilul solicita majorarea cuantumului si obtine o hotarire judecatoreasca care se comunica cu tatal prin afisare la 12.12.2008. Tatal care este plecat din tara gaseste hotarirea afisata pe usa locuintei in 23 dec. 2008. Fiind sarbatorile de iarna nu face nimic pina in 05.01.2009 cind vrea sa declare recurs. I se spune ca a iesit din termen. MAI POATE SOLICITA REPUNERE IN TERMEN DE RECURS?
Tocmai asta e problema, ca mi-a fost imitata semnatura si nu stiu daca nu a facut-o chiar functionarul pentru a-şi acoperi niste lipsuri in activitate. Ce repercursiuni ar putea avea asupra lui daca este asa?
cineva mi-a spus ca ar putea fi vorba de fals intelectual fiind un document care este intocmit de un functionar public.Imi pare rau ca nu inteleg, dar daca se poate as obtine informatii in acest mod. Vreau sa precizez ca pina acum nu am avut de suferit din cauza semnarii documentului in numele meu de catre altcineva.
va rog sa-mi spuneti unde ma pot adresa daca am descoperit ca cineva mi-a falsificat semnatura pe un document al unei autoritati publice Ce infractiune sa reclam. Sunt solutii diferite daca acel document a produs sau nu "efecte juridice"( scuze, nu inteleg prea bine termenii. Multumesc anticipat.
1.care este natura juridica a citatiei si a procesului verbal de indeplinire a procedurii de citare, in faza actelor premergatoare.
2. daca cele de mai sus sunt considerate acte de urmarire penala si se poate face plingere impotriva lor
3. daca da, cine poate face plingere.
MULTUMESC ANTICIPAT