avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... repunere in termen de recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

repunere in termen de recurs

va rog sa imi acordati un sfat pt. urmatoarea situatie: tatal este obligat la plata pensiei de intretinere a copilului minor. mama care are in ingrijire copilul solicita majorarea cuantumului si obtine o hotarire judecatoreasca care se comunica cu tatal prin afisare la 12.12.2008. Tatal care este plecat din tara gaseste hotarirea afisata pe usa locuintei in 23 dec. 2008. Fiind sarbatorile de iarna nu face nimic pina in 05.01.2009 cind vrea sa declare recurs. I se spune ca a iesit din termen. MAI POATE SOLICITA REPUNERE IN TERMEN DE RECURS?
Cel mai recent răspuns: Bibica , utilizator 13:15, 7 Ianuarie 2009
Buna seara,

recursul se poate formula in 17 zile din ziua in care ati primit hotararea mai exact, va uitati pe stampila postei care apare pe dovada de comunivcare si, de la acea zi numarati 17 zile. Daca hotararea s-a comunicat pe data de 23 decembrie
sunteti inca in termen, ultima zi fiind 8 ianuarie 2009.

av. Boncu
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
Boncu Constantin, Avocat
Daca i s-a spus ca nu mai este in termen, inseamna ca "cineva care cunoaste procedura civila" a verificat termenul!
Presupunand insa ca nu ar mai fi in termen, tatal dvs. poate declara recursul ( cat mai repede posibil) si poate solicita repunerea in termen dar va trebui sa si motiveze/dovedeasca starea de imposibilitate care a facut ca declararea recursului sa fie facuta peste termenul legal de 15 zile de la comunicare/afisare (sa depuna o copie conforma cu originalul de pe pasaport sau orice alt inscris care sa dovedeasca absenta tatalui din tara in momentul afisarii hotararii).
Sansele pentru admiterea cererii de repunere in termenul de recurs sunt insa minime.
Va multumesc pt. recomandari, dar in afara de o rovineta din Ungaria unde nu apare numele tatalui nu are alte documente pt. ca nu se mai pun stampile in pasaport. Nu stiu daca un document de la locul de studiu al celui de al doilea copil prin care se confirma ca acesta a fost la scoala pina pe 22.12.2008 ar fi util?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs dansorin dansorin buna seara,se mai poate face recurs daca a trecut termenul de cand a venit motivarea ,cei de la arhiva trib.au spus ca au trimes motivarea pe 23-9-2011,dar ... (vezi toată discuția)
Comunicare simon07 simon07 Dupa un proces de radar cu militia pe care l-am castigat si la care hotararea judecatoreasca mi-a venit prin posta cu data de 06.02 2009, primesc recurs in ... (vezi toată discuția)
Tardivitate declarare recurs litigiu de munca PensiuneBradul PensiuneBradul Buna ziua. Sentinta de la tribunal mi a fost comunicat adica aruncat in cutia postala in data de 25 Octombrie 2013, eu declararea de recurs am trimis prin ... (vezi toată discuția)