avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune teren neîntabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune teren neîntabulat

Am rugamintea de a mă lămuri daca se poate obtine prin instanta constatarea calitatii de mostenitor după bunic, in conditiile in care toti succesorii acestuia fiind decedati, doar eu si sora mea fiind in viata. Care ar fi procedura- ce trebuie cerut de la instanta.
Ar mai fi o nelamurire: bunicul a avut un teren care a fost intabulat pe numele sau iar bunica a avut teren pentru care exista doar adeverinte de la primărie. Pentru terenul bunicii, mama mea a obtinut punerea in posesie si apoi a decedat fara a i se elibera titlu de proprietate. Primaria refuză sa elibereze titlui pe numele meu.
Fac precizatea ca din familia bunicilor, actualmente in viata suntem doar eu si sora mea si nu s-a facut nici o succesiune anterioara.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: maria_cseh , utilizator 15:15, 20 Februarie 2009
Titlul de proprietate se eliberează pe numele celui care a făcut cererea de reconstituire. Pe baza lui şi a certificatului de moştenitor veţi putea solicita întabularea pe numele moştenitorilor.

Nu este nevoie să vă adresaţi instanţei. Dezbaterea succesorală o face notarul. Abia dacă există neînţelegeri între moştenitori va trebui să soluţioneze instanţa aceste neînţelegeri.

ªtiu ca ne putem adresa unui notar dar este foarte scump si de aceea vrem sa obtinem dobindirea calitatii de mostenitor si stabilirea masei succesorale prin instanta, sora mea nu vrea sa se prezinte la notar. Nelamurirea mea viza daca pot in cererea adresata instantei sa trec ca facind parte din masa succesorala si terenul pentru care detinem doar o adeverinta de la primarie sau mai intâi sa astept ca instanta sa-mi constate calitatea de mostenitor si abia apoi sa cer suplimentarea masei succesorale?

De asemenea nu stiu daca in actiune trebuie sa ma raportez la ultimul domiciliu al bunicului sau la ultimul domiciliu al ultimului decedat ( in speta mama). Va trebui sa mentionez in ordine cronologica toate decesurile si cine pe cine a mostenit? pentru ca in final sa ară că singurii mostenitori mai suntem eu si sora mea.
V-aş ramine indatorat daca ma puteti lamuri. Cu respect.
Si noi am făcut succesiunea pe un teren arabil neîntabulat,la fel şi apartamentul şi garajul.Ne-a costat la notar 770 RON şi nu ne-a ţinut mult.În ziua în care ne-am prezentat într-o jumătate de oră am şi primit certificatul de moştenitor.Pe certificat scrie că suntem moştenitori extratabulari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)
Impartire teren extravilan CORNELIA.G CORNELIA.G Buna ziua, Socrii mei sunt mostenitori ai unei suprafete de teren extravilan impreuna cu alte rude ale bunicilor decedati, pentru care nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii dupa expirarea termenului legal de 6 luni. Cristi_C Cristi_C Bunicul meu a decedat in urma cu 7 ani. Bunica mea a continuat sa locuiasca in casa aflata pe numele lui, ingrijindu-se de terenurile aflate pe numele ... (vezi toată discuția)