avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Activitate ruvlad82

Activitate ruvlad82

Daca imi puteti spune de unde anume sa iau aceste informatii?
Cum aflu cine elichidatorul firmei sau la ce institutie sa merg?
Ideea e ca eu am lucrat la o filiala a firmei care era in iasi iar sediul central in Bucuresti.
Daca imi puteti furniza aceasta informatie ca sa stiu de unde sa incep?!
Va multumesc!
Am inteles. Si totusi, daca nu reusesc sa dau de acel angajator nu exista nici o alta varianta?

Multumesc f mult pt raspuns.
Buna ziua!
Imi cer scuze daca nu postez unde trebuie, dar am nevoie de un sfat bun al dvs.
Am urmatoarea problema: am fost la agentia jdueteana de ocupare a fortelor de munca pt a fi luat in evidenta, si printre altele mi s-a spus ca pot solicita somaj, intrucat indepliniesc conditiile. Pe langa actele necesare mi-a fost data o adeverinta care trebuie completata de fostul/fostii mei angajatori din ultimii 2 ani , a caror perioada sa cuprinda acel minim de 12 luni in munca.
Pana aici totul bine, numai ca am aflat ulterior ca penultima firma a intrat in lichidare si deci nu pot solicita acea adeverinta!
Va intreb ce anume pot face ca sa solicit somajul? De ce trebuiesc acele adeverinte? Cartea de munca nu e act valabil in acest sens?

Va multumesc anticipat!
Numai bine!
Răspuns la discuția redobandire permis
am avut dovada fara drept de circulatie din momentul in care am fost oprit de politie la data de 04.05.2008
Prin urmare in prima faza mi s-a intocmit dosar penal, dar am primt acum o saptaman comunicare prin care se dispunde sanctiunea sub forma de amenda administrativa si in completare ca sunt scos de sub urmarirea penala.
Am intrebat si la politie in judetul de resedinta si mi s-a spus ca nu e musai sa platesc amenda cu caracter administrativ in valoare de 1200 lei si ca trebuie sa merg la politia din judetul unde am savarsit fapta si sa inmanez hartia cu rezolutia si dovada fara drept de circulatie care mi s-a eliberat pe loc, atunci.
Dupa toate astea mi se elibereaza permisul!
Inca o data:Multumesc mult pentru raspunsuri!
Va salut cu stima!
Multumesc de raspuns, dar tot am nelamuriri dupa ce am mai citit si m-am mai documentat, tot nu reusesc sa aflu un raspuns: ce pasi sa urmez pentru recuperarea permisului, asta daca il pot recupera fara a plati amenda inainte( asta din simplul motiv ca nu dispun de acesti bani). Unde anume ma pot duce sa intreb despre ce si cum?..Daca stie cineva rog mult de tot sa imi spuna si mie pentru ca depind destul de mult de acest permis!
Nu prea inteleg partea cu permisul anulat sau suspendat?! :D

Am primit o comunicare din partea parchetului , se numeste de fapt: ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ(in speta am primit 12 milioane amenda: 10 mil amenda si 200 cheltuieli judiciare)
Intrebari : stie cineva cum pot intra in posesia permisului? sau ce anume trebuie sa fac ca sa aflu ce pasi trebuie sa urmez in momentul de fata? Daca nu am suma asta nu imi pot ridica permisul?
Dati-mi va rog niste lamuriri cine se pricepe sau eventual care ati si patit asa ceva!
buna ziua!
pe scurt: am fost prins anul trecut in mai de un echipa jde politie baut la volan. Am avut 0.49 la fiola apoi la sange 0.9 la prima recoltare si 0.75 la a 2-a. Am avut norocul de a primi NUP, la peste 11 luni de la fapta comisa de mine. Acuma intrebarea ar fi : pot sa imi ridic permisul imediat dupa ce achit amenda cu caracter administrativ care mi s-a aplicat? sau trebuie sa ma astept si la o sanctiune din partea politiei de pe raza judetului in care am savarsit fapta?

Multumesc anticipat!
Buna seara!
As avea nevoie de un mic ajutor.am ramas fara permis pentru ca am condus masina dupa ce am consumat alcool, respectiv aproape 2 beri si un deget(20ml) de coniac cu mult suc. pana acum dispun de urmatoarele date : la fiola : 0.49 iar la IML prima proba: 0.9, a 2-a 0.75.Nu am antecedente penale iar cand am fost oprit nu m-am impotrivit de nici un fel, ci doar mi-am recunoscut fapta(oricum nu aveam ce face) si am urmat demersurile necesare. Astea s-au intamplat in decursul a 7 luni, "deosebitul eveniment s-a produs in luna mai 2008.
1. Avand in vedere ca stateam la cca. 3 km de locuinta si am condus cel mult 1 km si eram singur in masina, la ce m-as putea asteapta in condiitile astea?(stiu ca s-a mai discutat)
2. Mi s-a dat o sugestie de a aduce 2-3 caracterizari/recomandari vis-a-vis de mine;Imi poate da cineva detali despre cum ar trebui sa arate, ca nu prea am idee?!
Va multumesc anticipat!
PS va rog sa nu imi aduceti mustrari, ca mi le-am luat eu si inca nu imi pot ierta treaba asta.daca mai e nevoie de alte detalii va rog cereti!