avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redobandire permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redobandire permis

buna ziua!
pe scurt: am fost prins anul trecut in mai de un echipa jde politie baut la volan. Am avut 0.49 la fiola apoi la sange 0.9 la prima recoltare si 0.75 la a 2-a. Am avut norocul de a primi NUP, la peste 11 luni de la fapta comisa de mine. Acuma intrebarea ar fi : pot sa imi ridic permisul imediat dupa ce achit amenda cu caracter administrativ care mi s-a aplicat? sau trebuie sa ma astept si la o sanctiune din partea politiei de pe raza judetului in care am savarsit fapta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Elvis 2334 , utilizator 17:42, 8 Februarie 2018
Urmeaza sa vedeti daca permisul v-a fost suspendat sau anulat, in acest din urma caz trebuie sa dati din nopu examen dupa ce achitati amenda administrativa, cu aprobarea organului de politie competent
Nu prea inteleg partea cu permisul anulat sau suspendat?! :D

Am primit o comunicare din partea parchetului , se numeste de fapt: ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ(in speta am primit 12 milioane amenda: 10 mil amenda si 200 cheltuieli judiciare)
Intrebari : stie cineva cum pot intra in posesia permisului? sau ce anume trebuie sa fac ca sa aflu ce pasi trebuie sa urmez in momentul de fata? Daca nu am suma asta nu imi pot ridica permisul?
Dati-mi va rog niste lamuriri cine se pricepe sau eventual care ati si patit asa ceva!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2009
ruvlad82, utilizator
Sa facem diferenta dintre solutia de NUP si cea de SUP.
Deoarece parchetul va aplicat o sanctiune,este clar ca sa dispus scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei masuri cu caracter administrativ.
Important este daca in perioada in care sau derulat cercetarile ati circulat. In ce stare sa aflat permisul de conducere?
Abia dupa ce platiti amenda putem discuta si binenteles in functie de situatia prezenta a permisului.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
Multumesc de raspuns, dar tot am nelamuriri dupa ce am mai citit si m-am mai documentat, tot nu reusesc sa aflu un raspuns: ce pasi sa urmez pentru recuperarea permisului, asta daca il pot recupera fara a plati amenda inainte( asta din simplul motiv ca nu dispun de acesti bani). Unde anume ma pot duce sa intreb despre ce si cum?..Daca stie cineva rog mult de tot sa imi spuna si mie pentru ca depind destul de mult de acest permis!
Sa inteleg ca permisul se afla la politie. Dvs. detineti o dovada din continutul careia rezulta,ce...Este inportant de stiut daca in perioada cercetarilor ati circulat-mai exact ati avut drept de circulat cu masina.
La politie-serviciul permise- va puteti documenta.
Pina nu platiti amenda nu veti obtine permisul.
Tot la politie aflati si stadiul actual al permisului si de cind intervine suspendarea sau anularea lui.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis d807 d807 am avut suspendat permisul pe 90 de zile pentu nr expirate,si in data de 15 ian imi expira cele 90 de zile .ce se intampla cu permisul meu? (vezi toată discuția)
Permis anulat Adrian1234567 Adrian1234567 Am permisul anulat din 2011 pentru ca am condus cu permisul suspendat si am primit doar o amenda administrativa. Precizez ca nu am dosar penal sau vreo ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit la un control de rutina si s-a constatat ca am permisul suspendat ady_bms ady_bms Buna seara...... Pe 21.01.2011 am fost oprit la un control de rutina,si s-a constat ca am permisul suspendat de o luna fiindu-mi eliberata o dovada fara ... (vezi toată discuția)