avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redobandire permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redobandire permis

buna ziua!
pe scurt: am fost prins anul trecut in mai de un echipa jde politie baut la volan. Am avut 0.49 la fiola apoi la sange 0.9 la prima recoltare si 0.75 la a 2-a. Am avut norocul de a primi NUP, la peste 11 luni de la fapta comisa de mine. Acuma intrebarea ar fi : pot sa imi ridic permisul imediat dupa ce achit amenda cu caracter administrativ care mi s-a aplicat? sau trebuie sa ma astept si la o sanctiune din partea politiei de pe raza judetului in care am savarsit fapta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Elvis 2334 , utilizator 17:42, 8 Februarie 2018
Anularea se dispune numai de catre instanta de judecata , avand posibilitatea ulterioara de redobandire , prin examen , in termen de 1 an de la ramanerea defitiva a hotararii judecatoresti( nu este cazul dvs) , iar in cazul dvs , a operat o suspendare , pe o perioada de maxim 90 de zile.
Daca aceasta perioada de timp s-a scurs , aveti posibilitatea redobandirii permisului de conducere.
am avut dovada fara drept de circulatie din momentul in care am fost oprit de politie la data de 04.05.2008
Prin urmare in prima faza mi s-a intocmit dosar penal, dar am primt acum o saptaman comunicare prin care se dispunde sanctiunea sub forma de amenda administrativa si in completare ca sunt scos de sub urmarirea penala.
Am intrebat si la politie in judetul de resedinta si mi s-a spus ca nu e musai sa platesc amenda cu caracter administrativ in valoare de 1200 lei si ca trebuie sa merg la politia din judetul unde am savarsit fapta si sa inmanez hartia cu rezolutia si dovada fara drept de circulatie care mi s-a eliberat pe loc, atunci.
Dupa toate astea mi se elibereaza permisul!
Inca o data:Multumesc mult pentru raspunsuri!
Va salut cu stima!
Bna doamna Ioana la.fel e și cazul meu dar alcoolemia diferă după cum vam mai scris anterior despre cazul meu la 4 lunii fără nici un răspuns pot să mă duc la poliția rutieră casă cer redobândirea permisului e posibil chiar dacă nu am primit sentința

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis d807 d807 am avut suspendat permisul pe 90 de zile pentu nr expirate,si in data de 15 ian imi expira cele 90 de zile .ce se intampla cu permisul meu? (vezi toată discuția)
Permis anulat Adrian1234567 Adrian1234567 Am permisul anulat din 2011 pentru ca am condus cu permisul suspendat si am primit doar o amenda administrativa. Precizez ca nu am dosar penal sau vreo ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit la un control de rutina si s-a constatat ca am permisul suspendat ady_bms ady_bms Buna seara...... Pe 21.01.2011 am fost oprit la un control de rutina,si s-a constat ca am permisul suspendat de o luna fiindu-mi eliberata o dovada fara ... (vezi toată discuția)