avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Activitate NASTASE ADRIAN

Activitate NASTASE ADRIAN

Răspuns la discuția VANZARE FIRME
dar daca am spre exemplu tva sau alte plati ce le datoreaza firma si cel care preia se angajeaza sa le plateasca ,eu mai am vreo implicatie?
Discuție VANZARE FIRME
Vreau sa vand o firma si am gasit si cumparatorul!!!Ce trebuie sa fac ca sa ies total din firma si sa nu mai am nici o raspundere astfel incat toate sarcinile si tot ce s-a intamplat in firma sa cada in sarcina noului administrator!Mentionez ca nu am CEC-URI sau bilete la ordin avalizate date si nici alte instrumente de genul asta1Am in schimb niste bilete la ordin neavalizate date catre anumiti furnizori!!!!!#-o#-o.Multumesc anticipat
Răspuns la discuția vinderea unei firme
Subiect: RE: vinderea unei firme

In mod normal firma nu trebuie sa aiba datorii ,dar daca nu le puteti plati le poate achita si cel care cumpara firma.

Multumesc,dar de aia o si vand.Sa scap de datoriile ce le am pe ea.

Curiozitatea ma face sa intreb,dar daca aveam si datorii la stat,le prelua tot cel care cumpara firma?Daca o vand si nu am date instrumente de plata avalizate,mai am vreo treaba cu firma,mai poate cineva sa imi impute anumite pretentii din moment ce firma nu mai e a mea.Consider ca e ca si orice alt schimb de marfuri,eu vand,alcineva cumpara.Din moment ce cumpara si e pe numele lui marfa, el raspunde de ea,nu?
As dori sa vand o firma fara datorii la stat unei alte persoane.Cum procedez!!!!!!!! In schimb am datorii la terte firme.
Am si eu o problema!In luna august 2008 am lasat un B.O tip vechi in alb la o firma de unde luam materiale.Am acitat sumele ce le-am datorat si nu a mai fost nevoie de completarea biletului.Dupa ce au fost introduse B.O-urile noi am crezut ca acelea vechi nu mai sunt valabile.In fine,am colaborat cu firma respectiva pana in urma cu aprox 1 luna timp in care firma respectivami-a livrat materialele de care am avut nevoie in baza unor facturi in valoare de aproximativ 59000 ron.I-am acitat pana in prezent 14000 ron si m-am inteles cu firma verbal,fara instrument de plata,tot in baza facturilor ca o sa le fac plata cand incasez de la beneficiarul lucrarilor ce le-am prestat(santier undeva in bucuresti).Marea mea problema este ca firma de la care luam materiale, a completat biletul acela la ordin vechi pe care nu l-am cerut inapoi si la introdus pe data de 22 03 2009 dar pe el trecuse scadenta de 16 03 2009.Normal,banca mi-a oprit ce aveam in cont(1100 ron) si apoi au refuzat biletul pe motiv de neintroducerea la termen si lipsa de finante in contul meu.Eu pana in luna august nu o sa ii pot plati decat cate putin pentru ca am un santier in lucru,am un contract de 250000 de euro si am de incasat tocmai in august.Omul nu intelege si adevarul e ca l-am tinut cam mult cu banii dar si el a fost un pic neserios ca a bagat bilrtul acela vechi fara ca macar sa ma anunte.CE MI SE POATE INTAMPLA IN CONTINUARE DACA ELNU MA ASTEAPTA PANA IN AUGUST? FAC PUSCARIE?IMI IA CASA CARE NU E PE NUMELE MEU?CE MI SE POATE INTAMPLA CEL MAI RAU?VA ROG SA MA AJUTATI!!!!!!!!!!!!!!!MULTUMESC ANTICIPAT.
Răspuns la discuția Procedura falimentului
Domnule Boncu,nu am relevat nici faptul ca nu voi putea termina contractul la timp si ca voi primi penalizari din partea anteprenorului!In scris am cateva instiintari catre firma producatoare al acelui material si am primit urmatorul rasouns[Pentru a elimina orice dubii, v-om schimba cantitatea de marfa ramasa, cu una de acelasi tip dar din alt lot, in cursul lunii Ianuarie 2009, si v-om trimite un esantion de teava returnata la laboratorul nostru de teste din Germania.
Cantitatile de teava deja montate, in cazul in care imbinarea a fost realizata complet (mansonul calca pe fiting), vor ramane montate]Acest mesal l-am primit din partea suportului tehnic din ROMANIA.Precizez ca am folosit circa 200m teava defecta,am stricat trei truse de prelucrare a tevii,am concediat personal,nu voi putea sa imi respect contractul in valoare de 196000 de euro!Pot imputa acestora sa imi plateasca despagubiri contravaloarea contractului deoarece nu voi putea sa il respect datorita falsului incris pe produs.Banuiesc ca aici se incadreaza juridic problema lor,FALS INSCRIS PE PRODUSELE COMERCILIZATE.Astept raspunsul d-voastra si poate vom putea sa colaboram in acest caz.Am omis si faptul ca sunt in imposibilitatea de plata la furnizorii ceilalti care mi-au livrat materialele datorita facturii prea mici care daca nu erau gresite tevile de la acel furnizor ar fi fost probabil mult mai mare.Probabil ca as putea sa intru si in blocaj implicit acest fapt sa duca la falimentarea firmei pe care eu o conduc!Cu respect NASTASE ADRIAN director executiv!
Salut,va rog mult sa ma ajutati!Sa incep cu inceputul;in urma cu doua luni am incheiat un contract de subanteprenoriat cu o firma pentru a efectua lucrari de instalatii termice si sanitare undeva in bucuresti.Am fost conditionat de beneficiar sa lucrez cu anumite materiale cosiderate de ultima generatie.Aceste materiale erau singurele pe care le primeam de la anteprenor iar restul de materiale care nu tineau de cele impuse le achizitionam eu de la diversi furnizori.Primul imobil in lucru a durat un pic mai mult datorita [modificari de proiecte etc.]Aurmat al doilea si al treilea imobil care au fost imposibil de terminat datorita unor probleme de care mi-am dat seama abia acum.Tevile de la furnizorul de la care am fost obligat prin contract sa le cumpar erau defecte si aveau diametrul mai mare decat era inscriptionat pe ele.Datorita acestui fapt am stricat trei truse de prelucrare a respectivului material,am concediat o persoana pentru ca am crezut ca nu isi face treaba si eram pe cale sa mai concediez si alte persoane si cel mai important am intarziat foarte mult si nu am putut sa predau 4 case pentru a-mi putea primi bani sa imi acopar cheltuielile si datoriile la furnizori.Am primit raspuns de la furnizorul acelui tip de material ca a fost gresit primul lot de tevi datorita dereglarii matritei.intrbarea mea este:POT DA IN JUDECATA FURNIZORUL CU PRICINA PENTRU A-MI DESPAGUBI PIERDERILE SUPORTATE SI CELE CARE URMEAZA SA LE SUPORT DATORITA NEGLIJENTEI ACESTORA SI DATORITA FALSEI INSCRIPTIONARI DE PE PRODUSUL PE CARE L-AM PUS IN OPERA?