Buna ziua, avem o situatie delicata: bunicii dupa ce au murit au mostenirea nedezbatuta. Au avut 3 copii decedati si ei, ramanand doar nepoti. Unul din copii a avut datorii la o firma si avea poprire pe pensie, si nu s-a dezbatut mostenirea la el. Succesorul lui nu vrea sa dezbata mostenirea sa nu ii mosteneasca datoriile si pur si simplu nu il intereseaza mostenirea de la bunici. Ce putem face noi ceilalti ca sa dezbatem mostenirea si sa putem sa facem acte pe proprietati. Poate sa renunte la mostenire in favoarea noastra? Datoria catre firma respectiva se poate prescrie? Dupa ce a decedat de la firma respectiva nu a mai venit nici o scrisoare sau altceva.
Buna ziua, vreau sa va intreb cum se poate adresa in justitie pentru a se recalcula o pensie de urmas de la o persoana decedata.
Tatal meu a iesit la pensie in 1996 avand vechime 35 de ani. Dintr-o eroare pe decizia de pensionare s-au scris doar 29 de ani, dar la momentul acela nu conta pentru ca se calcula pensia dupa ultimile 5 salarii. A decedat in 2000 si apoi din 2010 mama mea beneficiaza de pensie de urmas dar calculul este doar la cei 29 de ani. S-a cerut o recalculare dar s-a recalculat dupa ultima pensie a tatalui meu neluandu-se in calcul cei sase ani mai ales ca fiind sub 30 de ani nu i se da vechime completa. La decizia de recalculare se scrie ca se poate ataca in justitie in termen de 45 de zile. Cum se poate face aceasta si cam ce costuri ar presupune. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua, as dori sa stiu si eu daca eu am intrat in somaj in data de 15 ian 2010 pentru 9 luni. Din 25 feb m-am angajat la o firma si beneficiez de 30% din indemnizatia de somaj pana la 15 octombrie 2010. In data de 23 august imi schimb locul de munca la o alta firma la care nu am mai lucrat inainte fara sa am intrerupere pe cartea de munca. Mai pot beneficia de 30% din somaj in conditiile astea pana la implinirea celor 9 luni? Si daca da, care ar fi actele de facut?
Cam aceeasi situatie este si la mine. Eu plateam intretinerea o data la doua-trei luni toata suma din comoditate deoarece nu aveam timp sa ma deplasez la ei si acum cand vreau sa schimb titularul apartamentului mi s-a zis ca o sa mi se calculeze penalitati din 2005.
Este legal sa se calculeze penalitatile dupa atata timp, fara sa fi afisat vreodata pe fiecare luna in parte ca as avea penalitati?
Buna ziua, m-ar interesa si pe mine daca am fost angajat 12 luni inainte de nasterea copilului si in prezent copilul are 7 luni, iar mama lui doreste sa se intoarca la munca, si eu mi-am dat demisia. In acest caza pot beneficia de concediu de crestere a copilului chiar daca mi-am dat demisia si nu lucrez?