avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire datorii

Buna ziua, avem o situatie delicata: bunicii dupa ce au murit au mostenirea nedezbatuta. Au avut 3 copii decedati si ei, ramanand doar nepoti. Unul din copii a avut datorii la o firma si avea poprire pe pensie, si nu s-a dezbatut mostenirea la el. Succesorul lui nu vrea sa dezbata mostenirea sa nu ii mosteneasca datoriile si pur si simplu nu il intereseaza mostenirea de la bunici. Ce putem face noi ceilalti ca sa dezbatem mostenirea si sa putem sa facem acte pe proprietati. Poate sa renunte la mostenire in favoarea noastra? Datoria catre firma respectiva se poate prescrie? Dupa ce a decedat de la firma respectiva nu a mai venit nici o scrisoare sau altceva.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:20, 14 Mai 2011
Mergeti la notar, solicitati deschiderea succesiunii.Renuntatorul vine in fata notarului si da declaratie de renuntare si in acest mod se mareste cota dvs.Se prescriu si datoriile, numai ca fata de dinsul termenul incepe sa curga de la acceptarea mostenirii tatalui sau.
Problema e alta, daca nu vrea sa se prezinte, ca sa nu mosteneasca datoriile tatalui ce putem face?
Dezbateti succesiunea in instanta.
Declaratie de renuntare, devenind astfel strain de mostenire( strain de bunurile si datoriile def.)
promovati actiune la judecatorie pt dezbaterea mostenirii si iesirea din indiviziune aceasta ar fi optiunea daca nu vrea sa se prezinte la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare teren Marin Alexandru Mihaela Marin Alexandru Mihaela Buna ziua! Parintii mei au decedat iar fratii vor sa mi cedeze un teren pentru a mi face o casa! Care ar fi procedura legala? Multumesc! (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii dupa 33 ani. rolena rolena Buna ziua ! Va rog daca vreti sa-mi raspundeti la cateva intrbari ; Bunicul meu a decedat in 1976,in anul 1993 s-a emis Titlu de proprietate in numele sau, ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)