avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie de pensie

Buna ziua, vreau sa va intreb cum se poate adresa in justitie pentru a se recalcula o pensie de urmas de la o persoana decedata.
Tatal meu a iesit la pensie in 1996 avand vechime 35 de ani. Dintr-o eroare pe decizia de pensionare s-au scris doar 29 de ani, dar la momentul acela nu conta pentru ca se calcula pensia dupa ultimile 5 salarii. A decedat in 2000 si apoi din 2010 mama mea beneficiaza de pensie de urmas dar calculul este doar la cei 29 de ani. S-a cerut o recalculare dar s-a recalculat dupa ultima pensie a tatalui meu neluandu-se in calcul cei sase ani mai ales ca fiind sub 30 de ani nu i se da vechime completa. La decizia de recalculare se scrie ca se poate ataca in justitie in termen de 45 de zile. Cum se poate face aceasta si cam ce costuri ar presupune. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Radu Adrian , Avocat 16:06, 26 Noiembrie 2010
Se poate face o contestatie la decizia de recalculare in termen de 45 zile prin care se cere ca instanta sa constate ca tatal a avut o vechime de 35 ani si nu 29. Va trebuie acte doveditoare, iar contestatia o introduceti la Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa cer recalcularea pensiei la termen de vÂrsta dacĂ ... stefan_motorman@yahoo.com stefan_motorman@yahoo.com AM DREPTUL SA CER RECALCULAREA PENSIEI LA TERMEN DE VÂRSTA DACĂ AM IEȘIT LA PENSIE IN 2013 CU 35 DE ANI VECHIME DIN 45 DE ANI ,4 LUNI 29 ZILE VECHIME , ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie gabrielamona gabrielamona Buna ziua! As vrea, daca se poate sa-mi raspunda cineva abilitat din domeniul pensiilor, va rog. Bunica mea are pensie de urmas. M-am uitat pe adeverinta care ... (vezi toată discuția)
Contestatie recalculare pensie ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Tatal unui prieten a primit saptamana trecuta o decizie prin care i-a fost recalculata pensia. Domnul nu contesta procentul cu care i-a fost ... (vezi toată discuția)