avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters73283

Activitate ContSters73283

Buna ziua,
In urma disponibilizarilor colective efectuate de firma la care am lucrat ,ni s-au acordat 17 salarii compensatorii, din care s-a retinut si 0,5% pentru somaj. Ni s-a comunicat ca salariile compensatorii nu intra in calaculul ajutorului de somaj dar nu inteleg de ce ni s-a retinut aceasta suma. Cui trebuie sa ma adresez sa recuperez acesti bani? Ne-am depus dosarele pentru somaj la sfarsitul lunii noiembrie 2010,dar nici pana acum nu am primit indemnizatia pentru ca cineva de la AJOFM nu stie ce sa faca cu salariile compensatorii.
Răspuns la discuția Preaviz si calcul ajutor de somaj
Multumesc mult .
Buna ziua,
Ni s-a comunicat ca din data de 05.10.10 vom intra in preaviz. Fabrica nu mai functioneaza si nu vom merge deloc la lucru, desi vom fi pontati prezent. In aceste conditii ,mai avem dreptul la bonuri?
A doua intrebare este legata de calculul ajutorului de somaj.Salariile compensatorii sunt platite din fondul de salarii.Ele intra in calculul venitului de pe ultimele 12 luni?
Discuție Preaviz
Buna ziua,
As dori sa stiu ce drepturi am in perioada de preaviz. Mentionez ca preavizul vine dupa o perioda de 11 luni de somaj tehnic.Am inteles ca in perioada de preaviz vom fi pontati prezent la lucru.In aceasta situatie mai avem dreptul la bonurile de masa ?
Buna ziua,
Am fost anuntata ca punctul de lucru la care lucrez se inchide.Conform CCM la nivel de unitate avem dreptul sa primim 14 salarii compensatorii +inca 3 la inchiderea punctului de lucru.Ce contributii se retin din aceste salarii? Ce se intampla cu patrimoniul sindicatului?
Discuție somaj tehnic
Sunt in somaj tehnic din 1 octombrie 2009 pana la 31 martie 2010.Angajatorul mai poate mari durata somajului tehnic? Daca intru in somaj cum se calculeaza indemnizatia daca am fost in somaj tehnic?