avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua,
As dori sa stiu ce drepturi am in perioada de preaviz. Mentionez ca preavizul vine dupa o perioda de 11 luni de somaj tehnic.Am inteles ca in perioada de preaviz vom fi pontati prezent la lucru.In aceasta situatie mai avem dreptul la bonurile de masa ?
Cel mai recent răspuns: mimi.luc , utilizator 10:58, 21 Septembrie 2010
In perioada preavizului drepturile si obligatiile sunt aceleasi. In caz ca este un preaviz de concediere,aveti dreptul la 4 ore/zi de munca.
Aveti toate drepturile ce decurg din contractul de munca, adica si dreptul de a primi bonurile, mai mult puteti lucra numai 4 ore fara a va influenta drepturile salariale.
pe perioada preavizului clauzele contractului individual de munca raman nemodificate, iar partile isi mentin toate drepturile si obligatiile.
in aplicarea principiului protectiei salariatului, singura modificare consta in dreptul salariatului de absenta 4 ore/zi, in vederea cautarii unui nou loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absentare in preaviz dragoslavele dragoslavele Un angajat in preaviz nu se prezinta la locul de munca cele 4 ore prevazute de codul muncii. Cum procedeaza angajatorul? (vezi toată discuția)
Preaviz 20 zile lucratoare ContSters75393 ContSters75393 Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract de catre angajator petre_mihaella88 petre_mihaella88 Buna seara!Sunt studenta si lucrez in domeniul bancar.M-am angajat printr-o firma care face leasing de persoane si am contract pe perioada determinata.Am fost ... (vezi toată discuția)