sunt intr-o situatie delicata si am nevoie de o opinie de specialitate.
In data de 13 decembrie 2012 mi-am depus demisia cu preaviz, ultima zi de lucru este 31 ianuarie 2013. Pe data de 15 ianuarie ar fi trebui sa mi se plateasca salariul, dar nu s-a intamplat acest lucru. Raspunsul lor? " Dupa ultima zi de munca se vor plati toate drepturile banesti la zi" . Pot trimite o cerere de inchidere a contractului de munca incepand cu ziua de maine si sa nu ma mai prezint la servici , bineinteles asumindu-mi neplata salariului ?
in urma cu cateva zile mi s-a cerut o nota explicativa la un referat scris in urma unei vizite de catre seful meu.
Astaziam primit urmatorul avertisment scris:
"Sc…. Adresa…reprezentata legal prin…, prin imputernicit …, in calitate de Director Resurse Umane , intemeiul art.264 alin.1 lit.a/ din Legea 53/2003 – Codul Muncii , emite urmatoarea
DECIZIE DE SANCTIONARE CU AVERTISMENT
A d-nului …… salariat al…..in functia de… domiciliat….
In fapt:
Ca urmare a sesizarii din dara de 26.01.2009, a d-nului …….. in calitate de manager vanzari , s-a constatat ca salariatul …….. nu a respectat dispozitiile fisei de post capitolul 5 – privind sarcinile, atributiile si activitatile postului (pct.10 si pct.13)
Avand in vedere cele aratate mai sus , se aplica salariatului …… sanctiunea constand in avertisment scris , conform art.264 alin.1 lit.a) din Legea 53/2003 – Codul Muncii . Sanctiunea a fost aplicata fara efectuarea unei cercetari prealabile disciplinare , in conformitate cu dizpozitiile art . 267 alin.1 din Legea 53/2003 –Codul Muncii.
De asemenea, prin prezenta I se atrage atentia salariatului ……., asupra faptei savarsite si I se pune in vedere faptul ca , daca nu se va indrepta si se va savarsi noi abateri, va fi sanctionat disciplinar mai grav, mergandu-se pana la desfacerea contractului de munca.
Prezenta decizie de sanctionare se comunica celui in cauza in termen de 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
Dispozitiile prezentei Decizii se vor comunica si duce la indeplinire de catre Dep Resurse Umane.
Prezenta decizie , emisa astazi, 27.01.2009, poate fi contestata in termen de 30 zile calendaristice de la comunicare la instanta competenta in materie si teritoriu. (tribunalul…..)
SC ………….
Director resurse umane
Subsemnatul………………declar ca am primit un exemplar si am luat la cunostinta de continutul deciziei de sanctionare astazi……
Semnatura………………………………… "
Vreau sa stiu daca exista in el vreo greseala care sa ma faca sa-l contest (viciu)
Da ca nu, puteti sa-mi spuneti cum se face o contestatie si ce ar trebui sa scriu.
Buna ziua.
Am o intrebare pentru dumneavoastra.
Nu mai sunt salariat de 2 luni de zille. Pot beneficia de idemnizatie crestere copil sau trebuie neaparat sa fiu angajat ?
Multumesc.
Pentru a beneficia de CIC si de indemnizatia lunara acordata in acest sens, trebuie ca, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Asadar, nu este obligatoriu sa fiti angajat ci sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Din categoria acestor venituri intra : venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole.
Buna ziua.
Am o intrebare pentru dumneavoastra.
Nu mai sunt salariat de 2 luni de zille. Pot beneficia de idemnizatie crestere copil sau trebuie neaparat sa fiu angajat ?
Multumesc.