avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt in preaviz si vreau sa plec mai devreme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt in preaviz si vreau sa plec mai devreme

Buna ziua,

sunt intr-o situatie delicata si am nevoie de o opinie de specialitate.
In data de 13 decembrie 2012 mi-am depus demisia cu preaviz, ultima zi de lucru este 31 ianuarie 2013. Pe data de 15 ianuarie ar fi trebui sa mi se plateasca salariul, dar nu s-a intamplat acest lucru. Raspunsul lor? " Dupa ultima zi de munca se vor plati toate drepturile banesti la zi" . Pot trimite o cerere de inchidere a contractului de munca incepand cu ziua de maine si sa nu ma mai prezint la servici , bineinteles asumindu-mi neplata salariului ?

Multumesc anticipat pentru opinie/sfat/solutie.
Denuntati preavizul cf. art. 81 alin. 8 Codul muncii:

Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

si actionati angajatorul in instanta pentru plata drepturilor salariale.
Sugestia mea este sa faceti o intelegere amiabila cu angajatorul prin care sa incheiati contractul de munca cu acordul partilor incepand cu data acordului (si cu plata restantelor salariale). Faptul ca nu v-au dat salariul la data fixata nu este legal deoarece pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contractului de munca de catre angajator tudorm94 tudorm94 Am lucrat la un SC din 04.04.11 si pana la 16.07.11 cand mi-am depus cererea de demisie incepand din data de 17.07.11 in temeiul art.79,alin.8,legea 53/2003,la ... (vezi toată discuția)
Demisie Madalin196 Madalin196 Daca imi bag demisia (din motiv ca nu am primit salariul pe ultimele 3 luni)angajatorul are obligatia sa imi faca lichidarea pe loc?astept raspu8ns shi daca se ... (vezi toată discuția)
Prbleme la serviciu stefan_pitt stefan_pitt buna nam primit leafa de 1 luna de zile si tichetele de masa de 2 luni de zile,si as vrea sami dau demisia,pot sa nu stau in preaviz de 20 de zile,sau cum sa ... (vezi toată discuția)