avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate meretd

Activitate meretd

Cum mai exact?
1. Pentru mazgalirea peretilor?
2. Pentru depozitarea sacilor de moloc in balcoanele comune?

Este nevoie de un act prin care sa dovedim efectiv costul lucrarilor de a repara peretii / muta sacii de moloz? Cum putem efectiv cuantifica eforul suplimentar al omului de serviciu in al carei fisa a postului nu este incadrata o astfel de sarcina?

Acest cost suplimentar pentru curatenie/zugravire l-as incorpora in costul facturii de intretinere?

Fiti cat mai detaliata va rog mult, chiar doresc o solutie.
Buna ziua,

Nu este chiar orice interventie asupra partii comunte. Este o interventie destul de importanta care afecteaza o mare parte din proprietari. De aceea: "Demararea lucrarii fara acordul tuturor coproprietarilor instalatiei de utilizare gaze naturale a fost legala?" poate fi acordul presedintelui (oarecum icognito) contestat?

Incerc sa inteleg daca era nevoie de semnaturile mai multor persoane in tabel nominal sau o simpla adevarinta 'will do'!

Desfac firul in patru nu pentru ca 1. nu am ce face si nici pentru ca 2. imi fac griji ca as putea raspunde in vreun fel CI pentru ca in acest bloc locuiesc peste 350-400 persoane iar aceasta teava de gaze cu diametru FOARTE mare care trece prin locuri foarte usor accesibile, personal gasesc a reprezenta un risc mare pentru toti. Doresc sa stiu daca acordul presedintelui (fara nici un alt membru al comitetului) este 'suficient' avand in vedere cele mai sus mentionate.

Va multumesc!
Buna ziua,
Ma intereseaza sa gasesc o solutie legala si transparenta prin care in calitate de presedinte bloc (reprezentat al comitetului executiv si asociatiei de proprietari) sa pot aplica amenzi locatarilor blocului care nu respecta regulamentul intern al blocului.
Reguli de minimum bun simt precum: sa nu mazgaleasca peretii si lifturile (grafiti cu zero valoare artistica din pacate), sa nu urineze (sau mai rau) in lift sau oriunde in bloc, sa nu depoziteze mobila veche si stricata, geamuri sparte sau saci cu moloz in balcoanele comune blocului sau in curtea blocului, etc.
Pentru dovedirea acestor fapte as folosi camere de supraveghere iar pentru obtinerea unui regulament/proceduri detaliate si sanctiuni adecvate as obtinere semnaturile majoritatii proprietarilor intr-un tabel nominal in cadrul unei adunarii generale.
Problema se iveste cum ii pot constrange pe faptasi sa achite amenzile, este legal, cum ii pot sanctiona daca nu isi achita amenzile? (Personal mi-as dori incorporarea acestor amenzi in totalul sumei de intretinere (intr-o coloana separata) si binenteles in cazul neplatei dupa o perioada de timp in care nu isi achita datoriile sa il putem soma si actiona in instanta! - As dori o solutie, faptul ca nu se poate asa ceva l-am tot auzit #-o )

Va multumesc!
Buna ziua,
Sunt noul presedinte al asociatiei de proprietari dintr-un bloc cu peste 200 proprietari, o singura scara, bloc de garsoniere.
In noiembrie 2014 o persoana s-a separat cu consumul de gaze naturale.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Este nevoie de acordul asociatiei de proprietari pentru racordarea aceastei tevi in diametru de aproximativ 20cm ce trece prin 5 nivele si strabate o distanta considerabila din spatiul comun al proprietarilor?
2. Daca da, acest acord este suficient sa se faca printr-o adeverinta semnata si stampilata de (fostul) presedinte FARA a consulta comitetul executiv/asociatia de proprietari sau ar fi fost necesar acordul proprietarilor prin obtinerea semnaturilor intr-un tabel nominal precum ( [ link extern ] )?
Aceast lucru s-a intamplat in cazul nostru. Lucrarile de racordare au inceput fara nici un anunt sau alt fel de informare pentru proprietari, lucru ce a creat multe nemultumiri.
Demararea lucrarii fara acordul tuturor coproprietarilor instalatiei de utilizare gaze naturale a fost legala? (plecand de la premiza ca toate celelalte acte - avize, proiect tehnic, s.a. sunt in regula).
Va multumesc!
Teren de aprox. 6000m2, intravilan, in afara Bucurestiului!
In conditiile in care am putea gasi un cumparator interesat de acest teren care este procedura de evacuare a romilor?
Exista riscul ca dupa o anumita perioada de timp romi sa dobandeasca in mod legal acel teren? Daca da, ce ar trebui facut pentru a evita aceasta situatie?
Si in final... este cineva interesat sa se ocupe de aceasta situatie pentru un % (negociabil) din suma neta castigata de beneficiar dupa vanzarea terenului?