avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate dimitrie.sir

Activitate dimitrie.sir

Buna ziua,
Ca orice tanar cercetator am depus un proiect pentru finantare printr-un grant, la o competitie interna a unei universitati. Recunosc, nu speram eu la prea multe.
Au venit rezultatele. Primul de sub linie eu (la 0.33 puncte de ultimul care putea primi finantarea).
Am zis ca totusi, se poate face ceva. Citesc mai atent regulamentul, vad ca nu se poate face contestatie, insa se poate face o sesizare cu privire la un viciu de procedura.
Am facut o adresa oficiala rectorului in care am mentionat mai multe, printre cele mai importante fiind:
1. Granturile castigatoare si evaluarea lor nu sunt prezentate pe site-ul Universitatii - deci lipsa transparentei;
2. Modul de evaluare poate fi extrem de arbitrar - concret, la calitatea directorului de proiect, se puncteaza de exemplu un anumit tip de articole (conform regulamentului de concurs), nementionandu-se insa numarul minim de articole la care se da punctaj maxim (de exemplu eu am peste 20, cel dinaintea mea niciunul);
3. Lipsa posibilitatii efectuarii oricarei forme de contestatie.
Raspunsul bineinteles a fost extrem de evaziv, mentionand ca dpdv al contestatiilor asa este la orice competitie de granturi interna sau internationala (nu se poate contesta si nu sunt prezentate proiectele, evaluarea sau evaluatorii granturilor castigatoare), iar in ceea ce priveste modul de evaluare tb contestat inainte de depunerea proiectelor.
Ca intrebari:
1. Este adevarat acest lucru legat de contestarea evaluarii granturilor? E normal sa nu se poata contesta evaluarea?
2. Nu am nicio problema cu principiul de evaluare (mi se pare corect sa se tina cont de tipul respectiv de articole), dar faptul ca nu prezinta numarul minim de articole necesar pentru un anumit punctaj constituie un viciu de procedura?
Multumesc
Bineinteles ca la revenirea in tara (Iasi fiind destinatia finala), am ajuns singur, fara bagaj. Pana aici nicio problema. A doua zi dimineata, m-am dus la aeroport, m-am interesat, bagajul a fost gasit..la Paris (una din escale). Superb. Conform datelor din calculator ar fi trebuit sa-mi ajunga in aceeasi seara. Nici pana acum (dupa 3 zile) nu a ajuns.X-(
Am dat telefoane, am mers personal la aeroport... Trebuie sa ajunga. Inteleg daca nu-l gaseau, dar il au de 3 zile si e tot la Paris. Inteleg ca tb sa am rabdare, dar in 2 zile plec in concediu. Nu mai am. Cu oricine vorbesc, raspunsul e acelasi: Nu tine de mine! Pai de cine ***** tine, atunci? Dati-mi sa vb cu respectivul. Nu am cu cine.
Unde pot sa-i reclam? Mentionez ca tine de Tarom (am vb si cu cei de la Air France si nu e, bineinteles, problema lor).
Răspuns la discuția Ridicari abuzive masina - Iasi
Ca am parcat-o neregulamentar e adevarat.
Ceea ce mi se pare anormal e sa fiu nevoit sa platesc si taxa de ridicare si amenda. Nu am de principiu nicio problema cu amenda. Am gresit...platesc. Dar nu de doua ori pentru acelasi lucru.
Cealalta problema e urmatoarea: are voie o firma (fie ea a primariei), deci nu politia, sa-mi ridice masina?
Multumesc
Este legala ridicarea pentru parcare neregulamentara in municipiul Iasi? Am discutat cu mai multe persoane pana acum si aud pareri un pic contradictorii.
In plus, la acest moment nu am primiti niciun proces verbal (amenda) pentru parcarea neregulamentara, dar din cate am inteles urmeaza sa fiu nevoit sa platesc si amenda si tariful firmei care mi-a ridicat masina?
Multumesc.
Dupa aproximativ 20 de ani de lupta prin tribunale, am castigat un teren de aproximativ 750 m2. Problema e urmatoarea. Pe terenul respectiv este construita o casa in care bineinteles locuieste cineva. Au dobandit in instanta un drept de superficie pt o suprafata de 122 m2. Un inginer cadastral mi-a impartit terenul (inainte de a-l castiga definitiv in instanta) in 3 parti. Iar acum, pentru a-mi uni intr-o noua carte funciara terenul (si a reusi sa-l vand), alt inginer cadastral, imi spune ca imi trebuie o aprobare de la cei care locuiesc pe terenul meu ca sunt de acord cu locul pe unde le dau eu accesul la strada.
Am o hotarare judecatoreasca prin care mi se acorda dreptul sa fac orice modificare doresc.
Nu mai inteleg nimic. Dupa ce m-am certat 20 de ani cu ei, cand ne vedem ne batem... Cum sa-mi dea aprobare???
Ce este de facut?
Răspuns la discuția Tichete masa
In exemplul meu sunt 22 zile lucratoare, maxim 20 de bonuri. Concediu 10 zile,,,cate bonuri primesc?10, 11, 12?
Răspuns la discuția Tichete masa
Ciudat... In lege nu spune nimic de nici un algoritm de calcul...
Spune doar de 1 tichet pe zi lucratoare...
Răspuns la discuția Tichete masa
Deci nr maxim e stabilit de angajator (si are dreptul sa dea cate ii doreste inimioara),
Dar daca eu muncesc 12 si imi iau concediu 10, e normal sa primesc 12, nu?
Răspuns la discuția Tichete masa
Asa am citit si eu.
Si inca o chestie pe care am uitat sa o mentionez anterior? Cum se stabileste nr maxim de tichete acordate?
Discuție Tichete masa
Am o nelamurire. Legea privind acordarea tichetelor este legea 142/1998 actualizata in 2006.
Acum si nelamurirea: Angajatorul meu imi spune ca am maxim 20 de tichete pe luna (desi am gasit ca nr maxim e chiar 31), indiferent ca muncesc 22 de zile. Acum....daca din cele 22 de zile lucratoare ale lunii, imi iau concediu 10, e normal sa primesc 12 (cum mi se pare mie normal si dupa cum inteleg din lege) sau 11 printr-o regula de 3 simpla?
Va multumesc.