avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Competetie Granturi
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Competetie Granturi

Buna ziua,
Ca orice tanar cercetator am depus un proiect pentru finantare printr-un grant, la o competitie interna a unei universitati. Recunosc, nu speram eu la prea multe.
Au venit rezultatele. Primul de sub linie eu (la 0.33 puncte de ultimul care putea primi finantarea).
Am zis ca totusi, se poate face ceva. Citesc mai atent regulamentul, vad ca nu se poate face contestatie, insa se poate face o sesizare cu privire la un viciu de procedura.
Am facut o adresa oficiala rectorului in care am mentionat mai multe, printre cele mai importante fiind:
1. Granturile castigatoare si evaluarea lor nu sunt prezentate pe site-ul Universitatii - deci lipsa transparentei;
2. Modul de evaluare poate fi extrem de arbitrar - concret, la calitatea directorului de proiect, se puncteaza de exemplu un anumit tip de articole (conform regulamentului de concurs), nementionandu-se insa numarul minim de articole la care se da punctaj maxim (de exemplu eu am peste 20, cel dinaintea mea niciunul);
3. Lipsa posibilitatii efectuarii oricarei forme de contestatie.
Raspunsul bineinteles a fost extrem de evaziv, mentionand ca dpdv al contestatiilor asa este la orice competitie de granturi interna sau internationala (nu se poate contesta si nu sunt prezentate proiectele, evaluarea sau evaluatorii granturilor castigatoare), iar in ceea ce priveste modul de evaluare tb contestat inainte de depunerea proiectelor.
Ca intrebari:
1. Este adevarat acest lucru legat de contestarea evaluarii granturilor? E normal sa nu se poata contesta evaluarea?
2. Nu am nicio problema cu principiul de evaluare (mi se pare corect sa se tina cont de tipul respectiv de articole), dar faptul ca nu prezinta numarul minim de articole necesar pentru un anumit punctaj constituie un viciu de procedura?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
dimitrie.sir, utilizator
Cel mai recent răspuns: eqinto , utilizator 04:50, 17 Ianuarie 2016
Poti face o sesizare la finantatorul programului de granturi (in cazul in care banii vin din alta parte, iar universitatea doar ii distribuie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong-sponsorizare Ovidiu-O Ovidiu-O In statut nu apare niciunde ca la randul nostru ca ONG putem sponsoriza. Va intreb- poate de ex. un ONG sa sponsorizeze o suma de bani, pe baza unui contract, ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie respingere proiect ContSters15910 ContSters15910 Am o rugaminte.. in cazul in care se doreste contestarea deciziei de respingere de co-finantare a unui proiect, care ar fi procedura de urmat. Este vorba de ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi de autor revistă științifică cristingh cristingh Bună ziua, Aș dori să vă expun o situație și să mă ajutați, dacă este posibil, cu indicarea unor norme juridice care o reglementează, dacă se ... (vezi toată discuția)