avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Activitate gina vornicu

Activitate gina vornicu

Răspuns la discuția impozit dividende persoane fizice
Multumesc frumos!
Va doresc o zi buna in continuare.:D
Răspuns la discuția impozit dividende persoane fizice
F:F:URGENT!!!
Va rog frumos sa-mi spuneti daca prevederea care se aplica dividendelor distribuite persoanelor juridice de a plati impozit pentru dividendele neplatite pina pe 25 ianuarie anul urmator este valabila si in cazul dividendelor platite catre o persoana FIZICA
Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati sa gasesc o portita legala pentru a putea construi un punct de lucru al intreprinderii individuale pe un teren al carui proprietar sunt in calitate de persoana fizica (a nu se confunda cu PFA!). Va rog sa ma sfatuiti ce fel de act trebuie sa fac intre intreprinderea individuala pe care o am si persoana mea pentru a putea construi in numele firmei pe terenul pe care il am in proprietate (inchiriere, concesiune, comodat, act de vinzare-cumparare, alt act?).
Aveti si alte sfaturi?
Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna!#-o
Răspuns la discuția impozit microintreprindere 2010
Multumesc frumos!
Sper ca dupa ce trece nebunia electorala alesii nostri sa-si faca timp sa se gindeasca si la contribuabili si sa pastreze impozitul pe microintreprindere ca altfel cele care au supravietuit forfetarului vor fi falimentate de impozitul pe profit !!!X-(
Cu stima,Gina V.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca in 2010 se va pastra impozitul pe microintreprindere si ce valoare procentuala va avea.#-o
Multumesc anticipat!
Cu stima,Gina V.
Răspuns la discuția Tulburare de posesie?
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii legali pe care Consiliul Local trebuie sa-i parcurga pentru a anula schita eronata si pentru a efectua o noua schita (de data aceasta corecta).
Este necesara emiterea unei Hotariri a Consiliului Local pentru anularea schitei eronate si intocmirea uneia corecte??
In actul de vinzare-cimparare a vecinului (facut la Primarie si legalizat la notariat) scrie ca schita face parte integranta din actul de vinzare-cumparare!!!
Multumesc frumos tuturor celor care au avut amabilitatea ca in zile de week-end sa-si bata capul cu problemele expuse de mine.
Cu stima, Gina Vornicu=D>
Am uitat sa precizez ca la ultima sedinta a Consiliului Local s-a hotarit sa i se faca o adresa sa-si mute gardul si sa elibereze cei 285 mp.
Ca reactie la aceasta adresa vecinul invoca schita eronata care este semnata si stampilata de primar si cere sa i se dea si restul terenului (respectiv cei 285 mp).
Probabil ca vecinul nu-si va muta gardul de buna voie si Consiliul Local va trebui sa-l dea in judecata.
Problema e daca in instanta va fi luat in considerare actul de vinzare-cumparare sau schita eronata (el a platit Consiliului Local doar 615 mp).
Poate instanta sa oblige Consiliul Local sa ii dea diferenta de 285 mp?
Gina V.
Ati inteles bine cum stau lucrurile.
Consiliul Local vrea sa scoata la licitatie cei 285 mp (pe timp de criza au nevoie de bani!).
Problema e daca acea schita eronata ii impiedica in procedura de scoatere la vinzare prin licitatie a terenului respectiv!!!
Ce valoare juridica are schita eronata daca se ajunge in instanta? Se va lua de buna suprafata de 615 mp prevazuta in actul de vinzare-cumparare sau schita care cuprinde si terenul ocupat abuziv din curtea dispensarului( fapt ce poate fi demonstrat cu martori)?
Consiliul Local poate anula schita respectiva si face alta corecta doar cu cei 615 mp?
Consiliul Local are suport legal pentru a refuza cererea vecinului de a-i da diferenta de 285 mp?
Multumiri anticipate!
Cu stima, Gina V.
Buna ziua!
Am aflat recent ca vecinul are trecut in actul de vinzare-cumparare de la Consiliul Local suprafata de 615 mp dar schita anexa facuta de un functionar al primariei (nu de topometrist autorizat si fara inregistrare cadastrala) care este doar semnata si stampilata de primar reprezinta suprafata intreaga pe care o are ingradita acum vecinul (adica terenul lui 615mp + terenul luat din curtea dispensarului285 mp)???!!!!
Cind vecinul a adus un topometrist autorizat pentru a-i face documentatia cadastrala acesta i-a spus ca nu poate intabula decit suprafata de 615 mp pe care o are trecuta in actul de vinzare-cumparare chiar daca pe schita are desenata o suprafata mai mare.
Problema e ca acum vecinul a depus un memoriu la primarie in care se prevaleaza de schita pe care o are data de primarie in care are prinsa inclusiv suprafata luata din curtea dispensarului si cere Consiliului Local sa-i vinda lui diferenta de teren de 285 mp (diferenta dintre 900 mp cit are ingraditi in prezent si 615 mp cit are trecut in actul de vinzare-cumparare).
Vreau si eu sa cumpar suprafata respectiva de 285 mp pe care el i-a luat din curtea dispensarului in conditiile in care deja am cumparat cei 1148 mp ai curtii dispensarului care au scapat de lacomia vecinului (cind Consiliul Local a facut fisa cadastrala a curtii dispensarului in vederea vinzarii la Legea 236/2006 nu au inclus terenul care era ingradit abuziv de vecin astfel incit eu nu am putut cumpara decit suprafata libera din ramasa din curtea dispensarului).
Intrebarea mea este: ce valoare are schita eronata facuta de functionarul primariei si semnata si stampilata de primar daca in actul de vinzare-cumparare este prevazuta doar suprafata de 615 mp???
Avind in vedere ca exista inadvertenta intre suprafata de 615 mp din actul de vinzare-cumparare a vecinului si schita anexa a acestuia cum se procedeaza? Se reface schita in functie de actul de vinzare-cumparare avind in vedere ca ea nu este inregistrata la cadastru? Are dreptul vecinul sa i se dea diferenta de 285 mp fara licitatie in conditiile in care si eu ca si proprietar vecin doresc sa cumpar acest teren? Se anuleaza actul de vinzare-cumparare si se reface? Cum se reface?
Ce se poate intimpla cu suprafata de 285 mp ocupata de vecin din curtea dispensarului in conditiile in care si vecinul si eu vrem sa o cumparam (si eu si vecinul am cumparat terenurile pe care le avem in proprietate de la Consiliul Local)? Se scoate la licitatie?
Nu stiu daca am reusit sa fiu suficient de explicita dar speta in sine este incilcita!!!
Va rog frumos sa imi dati un raspuns cit mai repede si sa ma sfatuiti cum trebuie sa actionez pentru a putea cumpara si suprafata de 285 mp pe care vecinul a ocupat-o abuziv din curtea dispensarului.#-o
Va multumesc anticipat!
Cu stima, Gina Vornicu