avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit dividende persoane fizice
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit dividende persoane fizice

cum se calculeaza impoditul pe dividende datorat de persoanele fizice romane?
Cel mai recent răspuns: gina vornicu , utilizator 11:31, 24 Ianuarie 2012
Impozitul pe dividende pentru actionarii persoane fizice este de 16% si se retine si vireaza de catre firma. Se calculeaza prin aplicarea procentului la valoarea bruta a dividendelor care ii revine fiecarui actionar, asa cum a fost decis in adunarea generala.
F:F:URGENT!!!
Va rog frumos sa-mi spuneti daca prevederea care se aplica dividendelor distribuite persoanelor juridice de a plati impozit pentru dividendele neplatite pina pe 25 ianuarie anul urmator este valabila si in cazul dividendelor platite catre o persoana FIZICA
Da. Trebuie platit impozit pentru dividendele acordate persoanelor fizice si neplatite in cursul anului pana pe 25 ianuarie, anul urmator, si declarate in declaratia 100.
Multumesc frumos!
Va doresc o zi buna in continuare.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende ole ole pentru anul 2009 cand trebuie depusa declarati privind impozitul pe dividende si cand trebuie platit (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende ? mimiz mimiz Buna Daca stiu bine impozitul pe profit este de 16 %, iar impozitul pe dividende este la fel 16%. In cazul in care asociatul unic al unei firme este o ... (vezi toată discuția)
"problemute" la dividende cristintoncea cristintoncea Problema nr. 2: 1. am nevoie de un sfat. O firma a avut profit in 2007, pe care in bilant l-au trecut pe nerepartizat. In cursul anului 2008 l-au repartizat ... (vezi toată discuția)