Buna ziua,azi m-am lovit de birocratia statului Roman.Pe 24 feb am depus documente in vederea verificarii platii taxei auto de prima inmatriculare,si azi am primit raspuns de la ANAF precum ca nu se gaseste plata.Mentionez ca prima inmatriculare in Romania a fost facuta pe data de 12 07 2007 ,iar masina a fost fabricata in 2005,deci nu se putea inmatricula in Romania la data respectiva fara a fi platita taxa de prima inmatriculare.Prima inmatriculare a fost facuta de o firma de leasing din Ploiesti care nu se stie daca ma poate ajuta cu o copie dupa chitanta sau ordin de plata care sa ateste plata taxei,am vorbit la tel cu cei de la SERVICIUL DE INMATRICULARI PLOIESTI si nu mai au baza de date ca dupa 5 ani se distruge probabi.l Nu stiu ce sa mai fac pentru ca cei de la firma de leasing au zis ca nu au recuperat taxe auto.Am vb la tel si cu cei de la TREZORERIA PLOIESTI si au zis ca ei vad o plata in ziua cu pricina de la firma respectiva(LECARRO AUTOMOBILE) dar ca nu exista specificatie pentru acea plata.Nu mi se pare corect sa mai platesc si eu taxa daca ea a fost deja platita,mai ales ca din auzite daca ar fi fost recuperata ar fi aparut pe adeverinta .Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un sfat unde sa ma mai interesez ca am obosit psihic de atata umblat si nu mi se pare normal sa primesc un astfel de raspuns de la ANAF:A FOST PLTITA TAXA AUTO? NU STIM
X-(Multumesc anticipat)
Asa este...nu au stat mult...dar nu se compara cu acele vremuri...ca daca ma gendesc eu bine...atunci existaiu crese...unde se ocupau de cei mici incepand cu varsta de 4 luni.Acum acele crese au disparut...iar cele care au mai ramas s-au ridicat cu pretentii.
Multumesc pentru raspuns!O seara buna!
Deci practic am sa merg la munca deoarece nu se poate sa stau fara nici un venit asa...o sa ne chinuim dar asta e viata ...parca am trai intr-o tara straina.Multumesc!
Buna seara!Am un baietel de aproape 2 anisori...pe 4 iunie va implini doi ani....Am auzit spre sfarsitul anului trecut ca s-ar putea prelungi concediul de crestere al copilului pana la 3 ani.Mentionez ca baietelul meu este sanatos...fara nici un handicap.Problema este ca nu as avea unde sa-l duc la cresa si de aceea as vrea sa raman in concediu de crestere pana la 3 ani.
S-a aprobat vreo astfel de lege ...?Daca da ...ce modificari sunt aduse?
Si ce as mai putea face ca sa mai am parte de timp macar pana septembrie...poate intre timp gasesc o solutie.Va multumesc!
As vrea sa stiu si eu de ce mi-au spus ca nu pot filuate in considerare la recalcularea indemnizatiei si cele 5 luni cand am fost in concediul de crestere al copilului .
As vrea sa ma ajutati sa pot calcula indemnizatia conferm datelor pe care vile-am dat .
Sincer asta stiam! Dar mi s-a spus ca indemnizatia de crestere a copilului nu se ia in considerare pentru ca nueste supusa impozitului.
Dar mi se mare o mare prostie avand in vedere ca si somajul care se da dupa terminarea liceului care nu are cum sa fie impozitabil se ia in considerare la calcularea indemnizatiei de crestere a copilului. As vrea sa spuneti" mura in gura" daca pot sa ma duc sa-mi recalculeze indemnizatia conform noilor reglementari aparute astazi sau nu. Va multumesc!
Sincer asta stiam! Dar mi s-a spus ca indemnizatia de crestere a copilului nu se ia in considerare pentru ca nueste supusa impozitului.
Dar mi se mare o mare prostie avand in vedere ca si somajul care se da dupa terminarea liceului care nu are cum sa fie impozitabil se ia in considerare la calcularea indemnizatiei de crestere a copilului. As vrea sa spuneti" mura in gura" daca pot sa ma duc sa-mi recalculeze indemnizatia conform noilor reglementari aparute astazi sau nu. Va multumesc!