avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate geani842003

Activitate geani842003

buna ziua! am o intrebare. cand am plecat din Romania, in decembrie, inca luam somaj....si mai am pana in aprilie....insa nu am mai fost la semnat. Am facut o procura unei persoane sa ia somajul pe o anumita luna in care mai semnasem si mi-a zis ca a venit acu postasul din nou cu somajul, dar nu stie ce sa faca....daca sa-l ia sau nu....pt ca eu nu am mai fost de fapt la semnat....Sfatuiti-ma ce sa faca...are dreptul sa imi mai ridice somajul daca eu nu am mai fost la semnat? Multumesc!
buna ziua!
am o nelamurire....acum sunt in perioada de preaviz si mi-am predat telefonul de servici , insa eu nu stiu cand ar tb sa-mi primesc cartea de munca de la ei?!?
ce tb sa mai primesc pe langa CM....eu fiind data afara prin desfiintarea postului??
multumesc mult pt raspuns!
Răspuns la discuția am o mare problema...ajutati-ma!
Multumesc pt raspunsul promt...voi transmite si acest lucru mai departe....
Am inca o nelamurire....perioada de somaj este trecuta ca si vechime in munca?
Va multumesc foarte mult pt ajutorul acordat pana in prezent.
Am facut dupa cum m-ati sfatuit si am reusit sa-mi iau 2 saptamani de concediu medical.

Am o intrebare insa. Reprezentantul salariatilor ne sfatuieste...pe noi cei care vom fi dati afara....sa ne luam un avocat.... sustinand faptul ca vom avea castig de cauza datorita faptului ca angajatorul nu are voie sa deaangajati afara in timpul in care este in negociere (de ceva timp) cu reprezentantul salariatilor.
Ce vreau eu sa stiu este daca acest lucru este adevarat ....sau nu se va castiga acest proces ...fiind o pierdere de vreme si de bani....
Va multumesc!
astazi vin cu noi amanunte.
tocmai am aflat ca vor sa ne dea afara si fara sa ne bage in somaj. .....doar sa stam in preaviz.
e legal? mai ales daca sunt data afara dupa art 65 alin 1 CM?
ce pot sa fac?
in cazul meu este vb de 1 an si 9 luni pe piata muncii....am doar 24 ani.....
un an de zile am avut 650 ron net, iar ultimele 9 luni 1140 ron net....(specific ca nu am avut concedii medicale si nici vreo perioada in care sa nu lucrez deloc in acest timp ...1 an si 9 luni)
cum calculez acum somajul?
multumesc mult pt ajutor!
ma scuzi ca te corectez ...insa eu stiu ca de la 1 ian 2009....minimul pe economie este 600 ron.
multumesc oricum pt celelalte informatii date
daca e sa iau somaj....se calculeaza la minimul pe economie...sau la salariul pe care il am eu aici....??
specific ca am vechime in munca doar 1 an si 9 luni.:sorry:
multumesc pt raspuns!
am inteles....eu oricum am 1 an si 9 luni de activitate in munca fara intrerupere (atat am de cand am adeverinte in munca)....ar tb sa beneficiez de somaj....stiu ca ar tb acu cu criza sa ma incadrez la 9 luni....
inlegatura cu "trasul de timp" nu prea ma descurc cu astea....
oricum va tin la curent ca sa fiu indrumata pe drumul cel bun....
multumesc mult pt ajutor :((
va multumesc pt raspunsuri...va voi tine la curent cu subiectul meu....
cu respect,