avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate oanacozos

Activitate oanacozos

Răspuns la discuția farmacie
1.pana primiti o explicatie trebuie sa va descarcati gestiunea si cel mai bine ar fi sa cuprindeti sumele la sume in curs de clarificare adica in loc de 4111-707 473-707 si 4111-4427 473-4427.da tva neexigibil a devenit tva exigibil deci se colecteaza.
2.pai da veniturile se evidentiaza prin raportul z care trebuie sa aiba posibilitatea de a incasa numerar si cec sau card.ex.la sfarsitul zilei aveti pe raportul z 500 lei numerar si 300 lei plata cec. 1 inregistrati numerarul 5311-707=420.17 si 5311-4427=79.83, iar cei 300 de lei pentru care ati intocmit o factura inregistrati 4111-707 si 4111-4427, iar in momentul incasarii in banca 5121-4111.
Răspuns la discuția contabilitate farmacie
cota de adaos la medicamente ,adica pretul de vanzareal medicamentelor este impus de ministerul sanatatii, insa pentru produsele farmaceutice nu.Daca aveti alte nelemuriri ma puteti contacta.
Răspuns la discuția FORMULARE TIPIZATE DIN NOU???
Prin HG 831 fusese introdus regimul special de tipărire, înseriere şi numerotare - adica cele de la Imprimaria Nationala.

Odata ce se abroga acest HG, inseamna ca practic raman doar prevederile codului fiscal!!

Ne intoarcem la haosul cotidian cum interpretam legea ca doar de contabilizat o sa ii punem pe patroni sa contabilizeze ca doar noi economistii si contabilii suntem prea ocupati sa rasfoim legislatie ca poate azi e ziua in care apare ceva si noi nu citim....si daca citim cum interpretam?

Totusi daca se abroga prevederile acestaei HG 831 de ce la art.3 din proiect scrie ca MFP va adopta norme privind sistemul de inseriere?

Tot nu inteleg??Inapoi la serii de la Imprimeria nationala si la matriciale ca sa tinem pasul la facturare en gros?sau inainte la deciziii plaje de numere interne?
Răspuns la discuția FORMULARE TIPIZATE DIN NOU???
In acest caz ne mai ramane sa asteptam norme de la Ministerul Finantelor....nu? ca daca e ordin de la imparatie...cu placere!!
Am inteles eu bine sau au fost reintroduse formularele tipizate cu serii asigurate de Imprimeria Nationala prin.HG 105/2009????????????
Răspuns la discuția contul 542
da depuneti o adresa scrisa la registratura pe care sa o adresati serviciului de control !Puteti sa o adresat celor care au facut controlul!Oricum o sa va raspunada in scis!Destul de tarziu o sa va raspunda dar macar o sa aveti un punct de vedere din partea lor!
Răspuns la discuția contul 542
Ca sa fiti perfect acopertita aderesati-va organelor de control sa le solicitati o solutie !!!! Vedeti un pic care ar fi solutia pe care v-o dau ei in scris!Nu putei intra pe anii precedenti exista AGA depuse la Reg ComertuluiAFP...NORMAL ar trebui sa fie lipsa in gestiune daca nu a putut prezenta banii dar pe fisc i-a interesat sa fie venit la bugetul de stat.Lipsa in gestiune inseamna cheltuiala nedeductibila...pierdere si profit de plata!!!!!Cereti in scris solutie de la fisc!Daca doriti sa discutam imi puteti da un mesaj si va dau nr de tel!
Răspuns la discuția contul 542
Ciudat ! Adica profit societatea nu a avut dar finantele au considerat ca sunt dividende.Sume necuvenite nu dividende! Oricum faptul e consumat si pe administrator nu cred ca l-a infuriat decat faptul ca trebuie sa plateasca impozit pe dividende! Aveti cumva profit nerepartizat?Daca da repartizati-l la diviodende 129-457 si stingeti 457-542 in valoarea lui 457.,iar restul sumei? cred ca 461!