avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate serbandenis51

Activitate serbandenis51

Discuție insulta
In urma cu 10 zile am fost insultat de catre cineva.
Cat timp am la dispozitie pentru a face plangere pentru infractiunea de insulta ?
Aceasta infractiune tine de civil sau de penal ? Daca tine de penal, se depune direct la judecatorie ?

Răspuns la discuția sesizare tribunalul muncii
Chiar nimeni nu poate sa-mi spuna ?
Multumesc. Si cat timp am la dispozitie sa deschid proces penal in acest caz ?

De asemenea, cat timp am la dispozitie pentru a face ceva ( si ce anume trebuie sa fac ? ) cu privire la faptul ca desi eu am adresat o sesizare, conducerea a depasit cu 3 saptamani termenul de solutionare si raspuns ?
Si daca m-a insultat in timpul unei sedinte oficiale ? Sunt si martori. Aici nu mai e vorba de nicio decizie. Cfrm. C.M angajatii se bucura de incredere, respect, demnitate, etc.

Legat de regulament, acolo scrie ca intr-un anumit numar de zile ar trebui sa faca un lucru, dupa ce eu ii adresez o sesizare. Nu l-a facut, cui ma adresez mai departe si-n cat timp ?

Multumesc
Doresc sa stiu cat timp am la dispozitie ( de la constatarea personala ) pentru a reclama la tribunalul muncii o fapta a angajatorului care incalca unul sau mai multe articole ale Codului Muncii.

De asemenea, daca angajatorul a incalcat propriul regulament privind solutionarea reclamatiilor, ce pot face si in cat timp ?

.
Răspuns la discuția Nelamurire - vechime in munca
Ok, norma nu conteaza, am inteles.

Dar ea a lucrat o data 5 luni iar a doua oara 1 an. Asta inseamna 1 an si 5 luni.
Ei i s-au trecut 2 ani.

E normal ?
Buna seara.

Lucrez in invatamantul preuniversitar si doresc sa ma lamuriti in urmatoarea problema.

O colega, suplinitoare, in anul scolar 2007-2008, a lucrat 5 luni de zile, pe jumatate de norma.
In anul scolar 2008-2009, a lucrat din nou ca suplinitoare, 1 an intreg, pe un sfert de norma.

La vechime i-au fost trecuti 2 ani. Este corect ?

PS: Mentionez ca a lucrat la plata cu ora.
Discuție pensie de urmas
Buna seara.

Am 25 de ani si sunt student in anul II la studii de Master.
Mai beneficiez de pensie de urmas dupa tatal meu ?

Pana acum am primit intrucat am mai fost inscris la o facultate in paralel. Dar anul acest am absolvit si am ramas doar la Master.

Deci fiind student la Master, mai primesc ?

Multumesc !
Răspuns la discuția profesor - caz social ?!?!
domnisoara tocmai asta-i problema. datorita acestei declaratii, tatal meu a fost declarat social, concubina a primit diverse ajutoare din partea primariei, danduise astfel sansa sa foloseasca ajutorul de inmormantare acordat de catre directoarea scolii in care tatal meu preda, in alte scopuri decat cele pt inmormantare: si anume, achitarea ratelor unui imobil, proprietate personala a tatalui. astfel ea si constituit o cota majoritara la succesiune, platind integral imobilul cu banii acordati de sindicat si scoala pt inmormantare. ==>> ea a platit ratele cu banii de inmormantare. deci declaratia persoanei respective e totusi un fals care m-a prejudiciat.

ma intereseaza sa stiu sub incidenta carui articol ar cadea ce a facut colegul, si cam ce as putea face. pericol social sau nu el a mintit, doresc sa fac ceva in privinta asta.