avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate elly2082

Activitate elly2082

Angajatorul are conventie cu ajofm privind acordarea stimulentelor. Deci?
Buna ziua,
Am o mare nelamurire: care sunt obligatiile unui angajator fata de somer angajat cu cim pe perioada nedeterminata?
De ex.: un somer, dupa 6 luni de somaj, se angajeaza la o societate cu cim cu durata nedeterminata, trec 3 luni, perioada in care expira si cele 20 de zile ale perioadei de proba, iar angajatorul vrea sa renunte la angajat, fara sa motiveze concedierea. Are voie angajatorul sa procedeze in aceasta maniera? Salariatul respectiv va mai putea beneficia de somaj? In ce conditii?
Va multumesc anticipat pentru ajutorul dat.
Răspuns la discuția somaj in timpul facultati
si atunci inseamna ca cei de la AJOFM au facut un abuz? si eu eram din campul muncii ( si am vechime, nu gluma), , si eu eram dupa cic si cele 2 luni de munca pana mi-au desfiintat postul.mie n-au vrut sa-mi primeasca actele pana n-am dat licenta.ziceau ca studentii, indiferent de forma de invatamant ( de stat sau particular, zi, fr ) nu beneficiaza de somaj.am pierdut o jumatate de an.ce sa fac?
Răspuns la discuția somaj in timpul facultati
gresit.in lege se spune ca cei care urmeaza o forma de invatamant nu pot beneficia de indemnizatia de somaj.si eu am fost in aceeasi situatie ca si codrina ( eram deja in anul IV cand am terminat cic si la reluarea activitatii am avut neplacuta surpriza sa mi se desfinteze postul si sa fiu nevoita sa plec). dupa licenta mi-am depus actele pt somaj, dar am pierdut continuitatea in munca.
Buna,
Sunt Eli din Constanta si problema cu care ma confrunt este urmatoarea, ce-i drept, cam veche, dar cred ca merita totusi sa va intreb:
Incepand cu data de 30.01.2009 mi-a expirat perioada de preaviz ( dupa cei doi ani de concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului - drept pentru care la reluarea activitatii mi-a fost desfiintat postul).Deci, cu 31.01.am incetat activitatea, abia pe 09.03 am intrat in posesia carnetului de munca si in urma a numeroase interventii #-o atat din partea mea, cat si a celor de la AJOFM local mi-a fost trimisa adeverinta cu contributia la somaj direct la AJOFM. Prin neprimirea in timp util a carnetului de munca si implicit a adeverintei cu contributia la somaj, am pierdut continuitatea in munca, nu am putut beneficia de asistenta medicala gratuita, iar veniturile banesti mi-au fost mult diminuate. Ce pot sa fac, cum pot sa rezolv acea intrerupere din continuitatea in munca, atat timp cat nu s-a produs din cauza mea, ci din vina societatii.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna, pana la data de 01.12.2008 a, fost in cic. Din 01.12.2008 mi-am reluat activitatea la firma, dar am fost anuntata ca postul mi-a fost desfiintat si incepanad cu 05.01.2009 intru in perioada de preaviz pana la data de 30.01.2009. Mentionez ca sunt studenta anul IV la fr. Acest fapt va avea influenta la depunerea actelor pentru a primi indemnizatia de somaj? Am mai citit noile reglementari la legea somajului, dar nu am inteles cum se aplica procentul asupra salariului? Eu am 20 de ani vechime, deci as beneficia de 10% procent adaugat la cei 75% din salariul minim pe economie. Cei 10%, in cazul meu, la ce se aplica? La salariul net sau brut pe care l-am avut in cele 2 luni cat am fost reangajata?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Eli