avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... obligatiile angajatorului fata de somerul angajat cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

obligatiile angajatorului fata de somerul angajat cu cim

Buna ziua,
Am o mare nelamurire: care sunt obligatiile unui angajator fata de somer angajat cu cim pe perioada nedeterminata?
De ex.: un somer, dupa 6 luni de somaj, se angajeaza la o societate cu cim cu durata nedeterminata, trec 3 luni, perioada in care expira si cele 20 de zile ale perioadei de proba, iar angajatorul vrea sa renunte la angajat, fara sa motiveze concedierea. Are voie angajatorul sa procedeze in aceasta maniera? Salariatul respectiv va mai putea beneficia de somaj? In ce conditii?
Va multumesc anticipat pentru ajutorul dat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:20, 22 Februarie 2010
Daca nu a incheiat conventie cu agentia privind acordarea de stimulente angajatorului care angaeaza persoane din randul somerilor, nu are alte obligatii decate cele rezultate di incheiere CIM. Daca a expirat perioada de proba angajatorul trebuie sa motiveze decizia de concediere. Pentru ca salariatul sa reintre in somaj va trebui ca incetarea CIM sa se faca din cauze neimputabile salariatului. In functie de continutul deciziei puteti contesta in instanta daca considerati ca angajatorul nu a procedat legal.
In completarea celor spuse de colegul meu: ... si sa aiba 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni, nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator.
Angajatorul are conventie cu ajofm privind acordarea stimulentelor. Deci?
In acest caz va trebui sa dea inapoi banii primiti (daca a primit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj oana-cecilia oana-cecilia Buna seara, as dori sa pun si eu o intrebare referitoare la ajutorul de somaj. Daca o persoana beneficiaza de ajutor de somaj si intre timp se angajeaza ... (vezi toată discuția)
Somaj vichisor vichisor Am si eu o intrebare:firma la care lucrez,datorita crizei,a inceput sa faca disponibilizari,trimitand lumea acasa,in somaj zic ei,dar toti coegii mei care au ... (vezi toată discuția)
Procedura ridicare dosar somaj gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Pe 29 noiembrie am depus dosajul de somaj si maine, adica pe 15 dec ar trebui sa ma duc sa pun prima ... (vezi toată discuția)