Buna,
Sunt Eli din Constanta si problema cu care ma confrunt este urmatoarea, ce-i drept, cam veche, dar cred ca merita totusi sa va intreb:
Incepand cu data de 30.01.2009 mi-a expirat perioada de preaviz ( dupa cei doi ani de concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului - drept pentru care la reluarea activitatii mi-a fost desfiintat postul).Deci, cu 31.01.am incetat activitatea, abia pe 09.03 am intrat in posesia carnetului de munca si in urma a numeroase interventii #-o atat din partea mea, cat si a celor de la AJOFM local mi-a fost trimisa adeverinta cu contributia la somaj direct la AJOFM. Prin neprimirea in timp util a carnetului de munca si implicit a adeverintei cu contributia la somaj, am pierdut continuitatea in munca, nu am putut beneficia de asistenta medicala gratuita, iar veniturile banesti mi-au fost mult diminuate. Ce pot sa fac, cum pot sa rezolv acea intrerupere din continuitatea in munca, atat timp cat nu s-a produs din cauza mea, ci din vina societatii.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
1. De ce oare trebuie sa apelam mereu la instanta de judecata pentru a ne rezolva problemele in relatia cu institutiile statului sau cu angajatorii?
2. Sa fie reavointa, incompetenta profesionala si manageriala, napasare sau din toate in mod egal?
In mod normal si in relatiile de munca ar trebui sa fie prezumata buna-credinta a celor ce intra in raporturi de munca, asa cum se considera in general in relatiile comerciale si nevinovatia in penal.
Din pacate de multe ori buna-credinta a unei parti ramane singulara, celalalta parte ....
Mi se pare normal ca atunci cand se intalneste reaua -credinat a oricareia dinre parti si imposibilitatea desfasurariii normale a relatiilor de munca, sa apelam la instanta.
Dar nu o sa cred niciodata ca instanta este prima solutie si cea mai buna pentru oricare din parti.
Cred ca solutionarea amiabila este de preferat intotdeauna, si cred ca nici angajatorul si nici angajatul nu isi doresc sa rezolve conflictele in instante (asta neinsemnand insa ca cineva sa renunte la drepturile lui)
Domnul Valeriu, poate deschidem un topic si pe subiectul acesta :)
Cred ca pot fi deschise multe topicuri de discutii nelegate de un subiect concret al unui user.
Cateodata ne face bine sa impartasim si impresii si experiente din munca noastra, pentru ca nimeni nu este un robot si asta face pe fiecare mai uman.