avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate caty2002

Activitate caty2002

Buna ziua,m-am lamurit azi la AJOFM cum sta treaba,eu sunt in somaj si cu data de 15 martie imi deschid si PFA si am vb cu cei de la somaj si mi-au spus ca timp de 3 luni de zile pot cumula somajul cu venitul din PFA,ca s-a dat o lege care incurajeaza somerii sa isi deschida firma si te lasa 3 luni de zile sa vada daca iti merge afacerea sau nu.Daca iti merge mergiin continuare si dupa cele 3 luni renunti la somaj,iar daca nu inchizi firma si ramai cu somajul.Asadar e o veste super,mai ales pt mine.Sa ma contrazica cineva daca stie altceva.o zi frumoasa
Răspuns la discuția prima la nastere
Codul muncii
Art. 157.
(2) Sistemul de salarizare a personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral sau in majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale si bugetele fondurilor speciale se stabileste prin lege, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative.
Răspuns la discuția oug 230/2008
Vă multumesc foarte mult şi aş aprecia dacă mi-aţi putea explica cum se calculează aceste termene şi care este baza legală pentru calcul!
Răspuns la discuția oug 230/2008
Vă rog să-mi spuneţi, care e data limită la care se poate exprima opţiunea de suspendare a pensiei, respectiv de încetare a raporturilor de muncă? Termenul de 15 zile prevăzut în OUG 230/2008 se calculează conform art. 101 alin. 1 C. proc. civ, pe zile libere?