avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Indemnizatie de somaj si deschidere pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Indemnizatie de somaj si deschidere pfa

Buna seara,de profesie sunt asistent medical,doar ca de la 15 februarie am intrat in somaj.Vreau sa-mi deschid un PFA pt prestari servicii la un centru de permanenta,tot ca asistent medical,intrebarea mea este,trebuie sa renunt la somaj pt a-mi putea deschide PFA?somajul meu este de 375 ron si venitul brut pe luna de la centru este de 1200ron.Dati-mi un sfat va rog.multumesc
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 12:40, 8 Aprilie 2013
Nu puteti cumula cele doua tipuri de venituri si mi se pare logic sa optati pentru a profesa.
Trebuie sa va asigurati ca puteti obtine autorizatia de libera practica sau avizul Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor pentru a va putea declara la Adm. Financiara pentru a incepe activitatea despre care vorbiti. Cand veti avea toate documentele in ordine pentru inregistrarea la Adm. Fin. va trebui sa informati Agentia pentru ocuparea fortei de munca locala ca doriti sistarea somajului.
[ link extern ]
Despre diferenta dintre PFA si profesiile liberale: www.avocatnet.ro/content/for...
Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania: [ link extern ]
Lista profesiilor liberale: [ link extern ]
L.C.
Am depus azi documentele pt PFA,cei de la Administratia Financiara mi-au spus ca din ce stiu ei trebuie sa anunt la AJOFM cand primesc primii bani de pe urma Pfa-ului,deci cum e corect?sa merg acum sa declar ca imi deschid Pfa sau sa astept pana voi incasa primii bani de pe PFA?MULTUMESC
Parerea mea e sa mergeti acum pentru a nu avea vreo surpriza. Adm. Fin. nu este in masura sa cunoasca aceste detalii si daca se intampla ceva neplacut nu veti putea da vina pe informatiile primite de la un functionar neautorizat sa dea astfel de detalii.
Succes!:luck:
L.C.
Daca venitul obtinut ca PFA este de maxim 500 lei pe luna puteti cumula acest venit cu indemnizatia de somaj.
Multumesc frumos,dar e vorba de venitul net sau brut?

Alte discuții în legătură

Pfa asistent medical generalist (cod caen) liana vesa liana vesa buna ziua, un asistent medical generalist cu acte in regula vizate la zi, care doreste sa-si infiinteze un PFA pentru a putea presta servicii pe langa un ... (vezi toată discuția)
Pfa medic specialist cris.borcan cris.borcan buna ziua. sunt medic specialist si as vrea sa deschid un PFA. mi-ati putea spune, va rog, ce acte imi trebuie si unde trebuie sa merg sa le obtin, respectiv ... (vezi toată discuția)
Deschidere cont bancar traducãtor autorizat/profesie liberala Ioana_Andreea Ioana_Andreea Buna ziua, Pentru a deschide PFA pentru traduceri (7430) trebuie sa merg la Registrul Comertului pentru Codul Unic de Inregistrare? Intreb asta pentru ... (vezi toată discuția)