Buna ziua,
Doresc sa cumpar un praxis (cabinet medical medeicna de familie) al unui doctor care a decedat. Mostenitorul legal imi pune conditia ca acest cabinet sa fie vandut cu 2 cluaze care trebuie sa le trecem in contractul de vanzare -cumparare si anume:
1. Asistenta cabinetului sa ramana in continuare angajata
2. Sa nu i se micsoreze salariul existent
Vreau sa stiu daca aceste lucruri sunt legale intr-un contract de vanzare cumparare si daca sunt ce implica nerespectare lor.
Multumesc!
Buna ziua!
Am primit prin posta decizia de concediere in baza art.65 din codul muncii, azi 05.02.2009.Preavizul imi expira pe data de 6 februarie 2009.Intrebarea mea este daca aceasta decizie trebuie sa contina si stampila celor de la ITM?
Am facut si o cerere pentru un salariu compensatoriu conform art.78 din CCMla nivel national.
Ce pot face daca angajatorul nu vrea sa-mi acorde acest salariu compensator?
Sunt inginer de industria lemnului din anul 2004. Ieri am primit o notificare din partea conducerii firmei ca sunt concediat cu art. 65 alin (1) coroborat cu art.73 din Codul Muncii cu un preaviz de 20 de zile lucratoare. Mi s-a oferit un loc de munca in cadrul aceleasi firme dar renumerat mult mai slab.In cazul in care eu nu accept locul de munca propus de ei , firma va cere sprijinul AJOFM Brasov in vederea redistribuirii mele.
Vreau sa stiu in baza carei legi eu ca "Inginer de Industria lemnului'' am dreptul la salarii compensatorii.
Unde pot gasi Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura Industria Lemnului?
Va rog cine stie sa-mi dea un raspuns cat mai urgent!
Multumesc!