avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate iulia pinzaru

Activitate iulia pinzaru

Buna seara,

va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
in noiembrie 2014 s-a incheiat concediul de ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani pentru mama si aceasta a revenit in campul muncii; in prezent este din nou insarcinata urmand sa nasca la inceputul lunii septembrie. Pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului trebuie sa indeplineasca ceva conditii speciale? Trebuie sa aiba o minima perioada lucrata?

Multumesc frumos!
Va multumesc frumos!
Buna seara,

redau situatia, apoi intrebarea.
Contract de munca suspendat in temeiul prevederilor art. 51, alin. 1 lit. b din Codul Muncii (ingrijire copil bolnav in varsta de pana la 7 ani. Perioada suspendarii 08.07.2013-08.07.2014.
Ce variante am, in conditiile in care am actele pentru a prelungi suspendarea fara probleme pentru inca 1 an, dar doresc a-mi prezenta demisia deoarece am castigat un concurs pentru alt post si unde o sa fiu incadrata din 22 septembrie 2014.
Cum pot cere demisia, fara a efectua perioada de preaviz si fara a ramane in perioada 08.07.2014-22.09.2014 fara indemnizatia de ingrijire copil cu handicap?
Mai bine zis, pot cere o continuare a suspendarii din 08.07.2014 pana in data de 21.09.2014 si in data respectiva sa mi se accepte si demisia? Copilul este incadrat in grad de handicap accentuat (astm bronsic dificil controlabil).

Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Scutire taxa inmatriculare
Nu trebuie modificat autoturismul pentru transportul copilului, trebuie curatat interiorul in fiecare zi pentru transportul copilului. Handicapul nu este fizic. Problema e declansarea imediata a crizelor de astm la cel mai fin fir de praf. Pe certificatul sau de incadrare in grad de handicap scrie foarte clar gradul accentuat.
Buna ziua,
as vrea sa stiu, daca am un copil (varsta 5 ani si 3 luni) incadrat in grad de handicap accentuat, pot fi scutita de taxa de timbru?
Autoturismul imi este donat. Plata taxei de poluare trebuie obligatoriu facuta pentru transcriere?
Va multumesc!
una dintre intrebarie este "pot actiona in judecata persoana pentru repunerea pe rol a datoriei prescrise si obligativitatea platii acesteia?" si "pot pune penalizari la suma pana in data de astazi?"
mi-au trimis un mail prin care ma anuntau ca inca figurez in baza lor de date cu o datorie de 393,15 care ar fi o factura neplatita din anul 2000 si alte bla bal-uri...in consecinta eu le-am cerut sa-mi trimita actele care ma incrimineaza sa stiu exact despre ce este vorba. raspunsul primit e cel afisat mai sus :D
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

va atasez raspunsul de la solicitarea mea catre cei care mi-au trimis notificarea de plata pentru datoriile din anul 2000 (am stres numele firmelor implicate pentru a nu crea ceva probleme):

"Subscrisa SC 1, are ca obiectiv principal recuperarea creantelor comerciale, in speta debitul dumneavoastra izvorat din nerespectarea contractelor de servicii telefonie mobila cu codul de abonat nr. incheiat cu SC.
Va informam faptul ca SC au cesionat creantele detinute impotriva dumneavoastra catre SC 1. In continuare creantele au fost cesionate catre Varde si ulterior catre X si Y acestea din urma imputernicind pe XY in vederea recuperarii acestor creante.
Cesiunile au fost inregistrate la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare sub
numarul 2011-………..
Conform art. 85 si urm., Titlul VI, Capitolul IV din Legea nr. 99/1999 privind unele masuri pentru accelerarea reformei economice, pentru valabilitatea cesiunii unei creante nu este necesar acordul debitorului cedat.
Aceasta cesiune a devenit opozabila dumneavoastra, conform art. 85 din mentionata lege, prin inscrierea ei in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare care potrivit aceluiasi articol de lege, alin 4, Titlul VI, face dovada cesiunii.
Asadar, in ceea ce priveste opozabilitatea fata de terti (inclusiv fata de debitor) dovada publicitatii a fost indeplinita in conditiile Legii nr.99/1999 in momentul inscrierii cesiunii de creanta la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. De asemenea, intre cesiunea notificata debitorului sau acceptata de catre acesta si cesiunea inscrisa la arhiva, va avea prioritate cesiunea inscrisa (Titlul VI, Cap.VII, Art.99).
Totodata, cesiunea v-a fost notificata prin act sub semnatura privata (cf. art.85 alin 1) de catre compania noastra, moment din care va puteti elibera de obligatie numai prin efectuarea
platii debitului catre creditorul cesionar, respective SC1.
Precizam in sustinerea celor de mai sus faptul ca, potrivit dispozitiilor art. 6 alin 2. Cod Civil, actele juridice incheiate inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod Civil nu pot genera alte efecte juridice decat cele prevazute de legea in vigoare la data incheierii lor, motiv pentru care subscrisa intelege sa se foloseasca in continuare de prevederile in vigoare la data cesiunii, respectiv de cele ale Titlului VI “privind regimul juridic al garantiilor reale mobiliare” al Legii nr. 99/1999.
La data redactarii prezentului raspuns, figurati in evidentele societatii SC 1 cu un debit restant in valoare de 393,15 RON."
Buna seara,

va rog daca se poate sa ma lamuriti, cum e cu prescrierea datoriilor? Pentru o datorie de 49 lei, reprezentand o factura restanta la o companie de telefonie mobila, datata in septembrie 2000, dupa 12 ani poate sa apara o firma care sa ceara plata respectivei datorii cu nu stiu cate penalizari, in ideea ca respectiva firma ar fi achitat datoria si acum o recupereaza de la "rau platnic"???
Alte spitale au facut demersurile necesare intr-o perioada in care am inteles ca exista cadru legislativ... In momentul de fata nu stiu daca se mai poate face aceata incadrare chiar daca sa spunem ca "poate" ar exista bunavointa din partea conducerii spitalului. Dar oricum conducerea nu demareaza asa ceva din proprie initiativa, dar daca le pune cineva legea in brate poate s-ar misca cumva lucrurile...