avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia fara preaviz in perioada de suspendare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia fara preaviz in perioada de suspendare a contractului de munca

Buna seara,

redau situatia, apoi intrebarea.
Contract de munca suspendat in temeiul prevederilor art. 51, alin. 1 lit. b din Codul Muncii (ingrijire copil bolnav in varsta de pana la 7 ani. Perioada suspendarii 08.07.2013-08.07.2014.
Ce variante am, in conditiile in care am actele pentru a prelungi suspendarea fara probleme pentru inca 1 an, dar doresc a-mi prezenta demisia deoarece am castigat un concurs pentru alt post si unde o sa fiu incadrata din 22 septembrie 2014.
Cum pot cere demisia, fara a efectua perioada de preaviz si fara a ramane in perioada 08.07.2014-22.09.2014 fara indemnizatia de ingrijire copil cu handicap?
Mai bine zis, pot cere o continuare a suspendarii din 08.07.2014 pana in data de 21.09.2014 si in data respectiva sa mi se accepte si demisia? Copilul este incadrat in grad de handicap accentuat (astm bronsic dificil controlabil).

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: iulia pinzaru , utilizator 17:19, 19 Iunie 2014
Cum doriti dvs..., aveti posibilitatea de a continua perioada de suspendare si la sfarsitul acestei de a depune cererea privind incetarea CIM prin acordul partilor, conform art.55 lit.b, sau sa depuneti cerere prin care solicitati incetarea suspendarii si incetarea a contractului incepand cu data de 21.09
@ iulia pinzaru

1. Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 81 din Codul muncii. Prin excepţie, contractul de muncă va înceta la iniţiativa salariatului,prin demisie fara preaviz, numai dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

2. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

3. Puteti solicita, asa cum vi s-a mai spus, incetarea c.i.m. cu acordul partilor. De asemenea,puteti solicita prelungirea suspendarii pana la data de 22.09.2014 si tot cu aceasta data sa va faceti cerere de incetare a raportului de munca.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ginnyy ginnyy Am urmatoarea situatie: CIM urmeaza sa inceteze prin acordul partilor la o data stabilita de salariat si angajator de comun acord. Insa, in aceasta perioada ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului la reintoarcerea din cic Buna seara. Pe 05 august ar trebui sa reincep serviciul dupa doi ani de cic,am trimis intiintare si am fost chemata pentru a discuta cu noua conducere(intre ... (vezi toată discuția)
Buna seara! prelungire concediu creștere copil de la doi la 3 ani mamicris mamicris Buna seara! Am nevoie de un sfat va rog. Sunt in concediu creștere copil iar in data de 14 luna aceasta vom primi rezultatul de la încadrarea în grad de ... (vezi toată discuția)