avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare o noua indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare o noua indemnizatie crestere copil

Buna seara,

va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
in noiembrie 2014 s-a incheiat concediul de ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani pentru mama si aceasta a revenit in campul muncii; in prezent este din nou insarcinata urmand sa nasca la inceputul lunii septembrie. Pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului trebuie sa indeplineasca ceva conditii speciale? Trebuie sa aiba o minima perioada lucrata?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:11, 9 Februarie 2015
Trebuie sa fi obtinut venituri impozabile din orice sursa in toate cele 12 luni inainte de nastere. Se ia in considerare, cum e cazul nostru, si perioada in care a primit indemnizatia pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani.
Va beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii (inclusiv luna nasterii) intra lunile in care a avut venit din salariu dar si lunile in care a fost in CCC sau in concedii medicale sau concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului symonane symonane Buna ziua! Eu lucrez la o firma din data de 11.02.2013 si am ramas insarcinata, eu ar trebui sa nasc pe 17.05.2014. Deoarece am o sarcina cu probleme o sa ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si de ingrijire a copilului MirelaNadia MirelaNadia Buna ziua. Numele meu este Mirela si am o intrebare. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii august. Problema este ca la actualul loc de munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc Georgiana31 Georgiana31 Bina ziua, Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in iunie 2015. In februarie 2014 m am intors la servici dupa concediu cresterea primului copil. Pe 1 oct am ... (vezi toată discuția)