avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate cosmina neagu

Activitate cosmina neagu

Răspuns la discuția baza calcul cas
Pai de exemplu am un salariu brut pe total angajati de 30 000 lei , concedii medicale suportate de angajator(acele prime 5 zile) de 2 500 si concedii medicale suportate de la stat de inca 1 500. Baza de calcul a CAS va fi 28 500, 27 500 sau 26 000 lei?
M-ar interesa acelasi lucru penttru contributia la fondul de accidente si cea pt concedii si indemnizatii.

Multumesc anticipat,

Cosmina
Discuție baza calcul cas
Buna, ma poate ajuta cineva cu informatii referitoare la calculul contributiilor de asigurari sociale(pensii) adica mai exact calculul bazei de calcul in conditiile in care exista atat concedii medicale platite de societate cat si cele platite de stat?
Altfel vorbind din venitul brut se scad concediile medicale suportate de stat (asa rezulta din art 26 alin 1 din L19/2000) sau se scad ambele (CM societate si CM platit de stat)?
Am incercat sa fac un stat folosind programul Cometa Sql iar de acolo reiese ca din venitul brut se scade CM platit de societate.....imi putetu spune care varianta este corecta?

Multumesc anticipat

Cosmina
Buna, ma poate ajuta cineva cu informatii referitoare la calculul contributiilor de asigurari sociale(pensii) adica mai exact calculul bazei de calcul in conditiile in care exista atat concedii medicale platite de societate cat si cele platite de stat?
Altfel vorbind din venitul brut se scad concediile medicale suportate de stat (asa rezulta din art 26 alin 1 din L19/2000) sau se scad ambele (CM societate si CM platit de stat)?
Am incercat sa fac un stat folosind programul Cometa Sql iar de acolo reiese ca din venitul brut se scade CM platit de societate.....imi putetu spune care varianta este corecta?

Multumesc anticipat

Cosmina