avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters75280

Activitate ContSters75280

Răspuns la discuția reducere pensie intretinere
As vrea sa va spun ca s-a incheiat procesul . Pensia a fost redusa cu 1, 70 lei( de fapt, nici atat pt. ca tatal meu a depus penultima hotarare de pensie , in cuantum de 127,70 lei, nu ultima hotarare care era de 126,20 lei., deci, daca tinem cont de ultima hotarare, s-a redus cu 0,20 lei).
Răspuns la discuția persoana cu handicap grav
multumesc frumos! m-am gandit si eu ca daca medicul de medicina muncii, care incheie o fisa de angajare (sper sa nu gresesc) spune ca este apta pt. munca respectiva, atunci n-ar trebui sa fie probleme cu inregistrarea contractului, dar...asta e doar ce cred, nu ce stiu ...
multumesc frumos pt. raspuns. Handicapul ei este unul fizic, deci din punctul asta de vedere are nevoie de sprijin si ajutor permanent...problema e foarte delicata. Copilul asta se simte inutil, stie ca poate sa faca si ea ceva,(a urmat scoli "normale", a terminat liceul cu media 9 si a trecut de prima sesiune cu note peste 8) si vrea sa faca ceva. Daca ar fi vorba de ceea ce vreau eu, pt. mine, nu as vrea sa lucreze vreodata, dar pt. ea e destul de important...in vacanta de vara a lucrat ca dispecera la o firma de taxi, credeti-ma ca ma simteam f. aiurea in fata lumii care poate gandea ca am trimis-o eu pt. bani, dar in sinea mea eram linistita pentru ca o vedeam pe ea ce multumita era... Exact asta spunea: "ma simt utila". Apoi asistentul personal are unprogram de lucru de 8 ore/zi, deci ar putea sa o duca la serviciu, sa o ia, sau chiar sa stea cu ea acolo daca angajatorul nu ar avea nimic impotriva, nu? Este adevarat ca poate se simte asa si pentru ca avem o situatie materiala mai putin decat decenta, (locuim cu chirie,ne mutam "ca tiganu cu cortul" de cate ori e nevoie de ex.) dar nu pt. bani vreau asta. Eu nici acum nu ii cer socoteala pt indemnizatia pe care o primeste ea pe card si cu care face exact ce vrea. Deci, e foarte complicat, dar trebuie sa existe o solutie si pentru asta, pt. ca nu vreau ca, in timp,pe langa multele probleme pe care le avem sa mai apara si altele... C a orice tanara la 20 ani, are si ea planuri si vise de viitor...acum ce o sa gandeasca oare? de ce sa mai faca facultate daca nu o va ajuta la nimic in viata?
multumesc! treaba e ca nu am gasit acolo raspunsul la una dintre intrebari. Sa va spun concret: am gasit un angajator care ar fi dispus sa o angajeze . Activitatea desfasurata in firma lui este comercializarea de casete, dvd-uri cu muzica, inchiriere filme, xerox, acte pt. masini...chestii din astea. De la ITM, mi s-a spus ca, conform certif. ei de handicap ( pe care scrie"incapacitate adaptativa 90%" si "necesita supraveghere si ingrijire permanenta din partea altei persoane") nu i se poate face contract de munca si ceva de genul ca angajatoruNU AR AVEA VOIE sa ii faca angajare decat cu program de lucru de 1 ora (dar nici asta nu e sigur). Inteleg si eu, e clar ca nu poate lucra in constructii, de ex., dar pe scaun, la calculator (zic si eu) poate. Ce nu m-a lamurit nimeni (si m-au plimbat destul de la unii la altii) este CINE spune CE POATE ea sa faca si ce nu? Si pana la urma, daca angajatorul este de acord sa o accepte asa, ce problema are ITM-ul? Si daca ea poate sa stea 8 ore la serviciu, de ce sa nu-i poata face CM decat cu 1 ora? De fapt NIMENI nu mi-a spus concret ce si cum . Au fost raspunsuri din alea "s-ar putea", "cred ca", "nu stiu", "incercati"...Eu nu asta vroiam, ci vorba aia "negru pe alb"...
Am o fiica de aproape 20 ani care sufera de un handicap grav. Boala este neurologica, iar conform certificatului de handicap, capacitatea de munca restanta este de 10%.Primeste o indemnizatie lunara si buget complementar si are un asistent personal. In ce conditii poate sa se angajeze? Are o calificare ca operator tehnician tehnica de calcul si este studenta in anul I la contabilitate si informatica de gestiune. Cine stabileste programul de lucru si posturile pe care poate lucra?
koleus a scris:

......................parerea mea ca o atitudine sincera si de colaborare cu organele de cercetare penala, o sa va ajute foarte mult, pacat ca fiica dvs a trebuit sa asiste la o asa scena penibila. Chiar daca are un handicap nu trebuie incurajata sa faca astfel de gesturi.............cautati solutii sa castigati bani in mod cinstit, mai ales ca aveti 3 copii ...........probabil nu este pentru prima data privind prejudiciu. Apropo , cati ani are fiica dvs si daca este implicata mai mult decat ne-ati relatat, ptr ca aceste elemente conteaza la stabilirea incadrarii.

nu vreau sa imi gasesc scuze, vreau doar sa va relatez un pic viata mea:sunt singura, am doi copii in intretinere din care unul cu handicap grav si unul de 5 ani, sunt insotitor de handicapat si chiar trrebuie sa o insotesc pe fiica mea oriunde , ma duc cu ea zilnic la fizioterapie, chinetoterapie, facultate, stau cu ea acolo pt ca nu poate sa faca aproape nimic singura, adica sa se incalte, imbrace...), am un salariu de 550 lei, locuiesc cu chirie. Am lucrat "la negru" doi ani, cu inca 5oo lei, pana acum o jum. de an cand m-a bagat in CFS,, am tras de 3 salarii care erau restante timp de patru luni, imi dadea cate 20 lei pe zi _ca trebuia sa inteleg ca nu are sefu' bani_, iar in timpul cat am lucrat nu s-a ocupat nimeni de fiica mea, nu s-a mai mers la nici un medic, astfel ca boala ei ( care este progresiva - i se atrofiaza muschii- ) si-a putut "face de cap", am remuscari si pt asta pt ca mi s-a spus ca nu trebuia facuta nici un fel de pauza si ca daca am fi "lucrat" incontinuu, nu ar fi avut voie sa ajunga asa (cel putin mainile), mai am grija si de un baietel ( atunci can imi termin programul cu ea, si mai fac si curatenie la cineva o data pe saptamana, dar oricum nuam cum sa imi acopar datoriile lunare...in fine, mi-am spus si eu un pic "of-ul" aici, sper sa nu deranjeze pe nimeni...
andymaurul a scris:

Doamna,cand veti merge la politie,recunoasteti fapta,nu incercati sa denaturati adevarul.Prejudiciul a fost recuperat,ati dat dovada de sinceritate,cooperati cu organele de urmarire penala.Daca nu aveti antecedente penale,in acest caz aveti sanse.Este greu de spus care va fi solutia procurorului,dar nu cred ca aveti de ales.

multumesc frumos! bineinteles ca voi recunoaste fapta, am facut-o si in prima declaratie, cea data jandarmilor, nu m-am gandit nici un moment sa denaturez adevarul...asta e...intr-adevar mi-e foarte frica de ceea ce se poate intampla...sper doar sa ma ajute faptul ca nu am avut nici un fel de probleme cu legea pana acum si daca va fi cazul sa se ia ceva caracterizari, de ex., de oriunde sau de la oricine, nimeni nu are nimic rau de spus despre mine ( sa n-o luati ca pe lipsa de modestie, va rog, dar chiar nu am facut rau!) si chiar imi pare rau ...uneori lipsurile, greutatile, necazurile,chiar te schimba...daca mi-ar fi spus cineva ca o sa ajung in situatia asta, chiar as fi zis ca e nebun...
am fost astazi la politie , in cartier, sa anunt ca nu locuiesc la adresa din declaratie (adica cea din buletin) ca sa pot fi anuntata. inca nu a ajuns la ei dosarul.
fiica mea are 19 ani si nu m-a ajutat. ei nu i s-a luat nici o declaratie pt ca asupra ei nu s-a gasit nimic, unele lucruri chiar nici nu m-a vazut cand le-am pus in geanta care era asezata pe cos
va multumesc ! fiica mea poate sa fie "complice"?