avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate laviniadinu

Activitate laviniadinu

Mai am o nelamurire, cum procedez in situatia in care verific calculul de impozit pr profit la trim 2 si observ ca trebuia sa raportez o pierdere mai mica, ceea ce ma si avantajaza la trim 3, ca as declar si plati mai putin.
Multumesc
Buna ziua!

Am urmatoarea situatie. Un furnizor din UE doreste sa achizitioneze bunuri de la un fz din Romania , care este inregistrat in scopuri de TVA.
Funizorul din UE doreste livrare bunurilor catre un partner din Romania.
Din pct de vedere TVA, cum ar trebui sa factureze fz din Ro catre fz din UE? Cu TVA 24% sau fara TVA?
Multumesc
Referitor la cheltuielile de sponsorizare, va rog sa-mi spuneti daca cheltuielile privind sponsorizarile acordate in cursul anului sunt deductibile sau nu la calculul impozitului pe profit trimestrial ?
Calculul deductibilitatii cheltuielilor de protocol se poate doar o data pe an cand calculam impozitul pe profit annual sau ar trebui trimestrial?

Multumesc!
Va multumesc!
E vorba de impozitul pe profit.
Valoarea impozitul pe profit cumulat ar fi de 250 Ron = 300- 100+50 (trim 1-3).
Cum este regula? Sa declar in 100 in trim 3 , diferenta pana la impozitul cumulat? In cazul meu ar fi zero cred.
Buna ziua!

Cum se declarara impozitul pe profit trimestrial in D 100 daca avem urmatoarea situatie:
- impozit trim 1 300 ->D100 declarat si platit 300
- impozit trim 2 -100 ->D100 declarat 0
- impozit trim 3 50 -> D100 trebuie declarat 50 sau 250?

Multumesc!
Răspuns la discuția Amanare plata dividende
Multumesc pentru raspuns.
Daca societatile actionare nu doresc plata dividendelor, de ce statul ar avea ceva de zis?
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema fiscala:
- actionarii unei societatii comerciala care inregistreaza profit in anul 2011 vor ca profitul sa le fie distribuit ca dividende dar nu doresc plata acestora in 2012
- mentionez ca actionarii ( persoane juridice- UE) indeplinesc conditia pentru scutirea la impozitul pe dividende
Doresc sa stiu
- daca repartizarea dividendelor se pot inregistra in 457 si pot fi platite in anii urmatori? In aceste conditii se va plati vreo taxa la statul roman?
sau
- profitul din 2011 poate ramane nerepartizat in 117, urmand ca in anii urmatori ,pe baza unei decizii AGA, sa se distribuie si sa se plateasca aceste dividende. De asemenea, in aceasta situatie ar exista vreo taxa de platit la statul roman?
Multumesc