avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturare bunuri catre un stat membru UE cu livrare in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturare bunuri catre un stat membru UE cu livrare in Romania

Buna ziua!

Am urmatoarea situatie. Un furnizor din UE doreste sa achizitioneze bunuri de la un fz din Romania , care este inregistrat in scopuri de TVA.
Funizorul din UE doreste livrare bunurilor catre un partner din Romania.
Din pct de vedere TVA, cum ar trebui sa factureze fz din Ro catre fz din UE? Cu TVA 24% sau fara TVA?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Prestari servicii in ue sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua! As avea si eu o itrebare, sper ca ma puteti ajuta. Daca o fimra din RO platitor de TVA, preasteaza servicii de ex in Ungaria catre persoane ... (vezi toată discuția)
Operatiune triunghiulara sau nu? psilvie psilvie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem trei firme, din 3 tari membre UE diferite, cu trei coduri TVA valabile. Firma A / Germania ... (vezi toată discuția)
Achizitie marfa din import alinafay_bv alinafay_bv Buna ziua, s-a participat la o expozitie in Italia , de unde s-a achizitionat de la alti participanti cu factura marfa. Am si factura de la un partener din ... (vezi toată discuția)